Rugbyers op stoom in Leiden

26 september 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De gepromoveerde rugbyers van Rugby Club The Pink Panthers pakten afgelopen zondag de volle winst bij mede gepromoveerde DIOK uit Leiden. Na een goed gesprek vooraf in Driebergen tussen spelers en staf vertrokken de Pink mannen richting Leiden om daar de derde wedstrijd in de competitie te spelen. Het zou een pittige wedstrijd worden tegen de ervaren, vooral voorwaartsen, van DIOK in Leiden. Lekker op tijd en goed ontspannen onder een heerlijk zonnetje startten the Pink Panthers de warming-up die er al meer dan goed uitzag.

Exact 14.30 uur floot de scheidsrechter voor het beginsignaal, de kick-off was voor DIOK waardoor the Pink Panthers meteen in balbezit kwamen. Na al meteen een poging tot een drop-goal van nummer 10 Warrick Rhoda in de eerste minuut werd duidelijk dat the Panthers voor de punten zouden gaan. Deze drop-goal was mis. Maar direct daarna was het de drie-kwart-lijn der Panthers die meteen voor de aanval kozen. Via een snelle balcirculatie wist in de tweede minuut Glenn Nuijten (net terug uit Zweden) de eerste try op het bord te zetten. De conversie werd niet benut: 0-5. Hierna volgde vijf minuten waarbij the Panthers zelf wat rommelig omgingen met de bal.

Het duurde niet lang voordat dat the Pink Panthers weer de juiste druk wisten te zetten op DIOK. Resultaat een tweede try, nu van winger Peter 'vuurpijl' Waardenburg op snelheid. 0-10 ook nu werd de conversie niet benut. De Panthers roken dat hier een goed resultaat zat aan te komen en met goed, echt 15 mans rugby werden de Leidenaren op alle fronten vastgezet. Nog voor het kwartier verstreken was wisten Jeffrey Nuijten en wederom Peter Waardenburg nog twee keer te scoren, nu met één conversie 0-22 waardoor zelfs de bonus punt al binnen was.

Na het superkwartier namen the Pink Panthers iets gas terug. Het tempo lag zo hoog dat dit zeker geen twee keer veertig minuten was vol te houden. Een nadeel, want DIOK kreeg de kans om terug in de wedstrijd te komen. Dit resulteerde in de 31ste minuut in een score met conversie 7-22. In de slotminuten hadden de roze mannen alle veel moeite om meer scores van DIOK te voorkomen, met als topper het omhoog houden van de DIOK'er in het try-gebied waardoor niet gescoord kon worden. In de laatste minuut van de eerste helft werd weer Peter Waardenburg in stelling gebracht en met daarbij de benutte conversie werd de ruststand van 7-29 op het scorebord gezet.

In de tweede helft werden wissels doorgevoerd door de Afrikaanse trainer van the Pink Panthers, Shaheen Baadjies. Mooi was te zien dat ook de wisselspelers hun mannetje stonden en het Pink Panthers team niet verzwakt werd. Het tweede bedrijf verliep nagenoeg gelijk aan de eerste helft, een DIOK team wat de wedstrijd naar zich toe probeerde te trekken en Panthers die door hard werken, voorwaartsen en de flair van de drie-kwarters uiteindelijk uitliepen in de score. Met try's van Warrick Rhoda in de 10de en 17de minuut, Vincent Piet Lehmann in de 15de minuut, Martijn Tinus Schut in de 28ste minuut en Peter Waarenburg in de 38ste minuut en een push-over try van DIOK in de 25ste minuut werd de eindstand bereikt van 14-60. Deze uitslag resulteert in een vijfde plek voor The Pink Panthers. Komende zondag 2 oktober komt het gedegradeerde AAC uit Amsterdam naar Driebergen. Deze staan nu tweede zonder verliespunten dus het belooft een mooie wedstrijd te worden. Kick Off 14.30 uur, sportpark de Woerd Driebergen (bij het kartcircuit).