Dalto neemt koppositie in na winst

25 september 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Tijdens een heerlijke nazomerse dag in Sassenheim speelde Dalto tegen de landskampioen zaal en veld TOP/wereldtickets.nl. TOP, met een aantal internationals en alleen zaalspelers in de ploeg, speelde met een op vele plaatsen ander team dan het kampioensteam, maar dat deed niets af aan de goede prestatie van Dalto. De ruime winst van 24-14 maakte duidelijk dat de ploeg van Ron Steenbergen goed bezig is.

Dalto startte, zoals de laatste weken vaker het geval, met een doelpunt van Jorrit Bergsma die een strafworp benutte. Via 1-1 bleef de wedstrijd redelijk gelijk opgaan, maar wel had Dalto steeds een voorsprong. Met een heel sterk spelende Bergsma die een ware plaag voor zijn tegenstander was, had Dalto steeds een voorsprong van minimaal 2 doelpunten of meer (3-7, 6-9, 9-11). Ilona van den Berg en Sietske van de Sande, met veel steun van de heren, verzorgden de score in het andere vak. TOP maakte het zichzelf ook nog extra moeilijk door tot drie keer toe een strafworp te missen. Toch kwam TOP halverwege de eerste helft wat beter in de wedstrijd door een andere tactiek toe te passen. Het terugzakken van de dames in de verdediging leverde resultaat en balbezit op omdat de ruimte die daarmee voor Dalto ontstond niet werd benut en zo kwam TOP vlak voor rust terug tot 10-11.

Na rust leek het qua spel in eerste instantie op een voortzetting van de eerste helft, maar na wederom een afstandsschot van Jorrit Bergsma, inmiddels zijn zesde goal, en een benutte strafworp van Jesper Oele kwam bij 11-14 Paula Bos in het veld. Inmiddels hadden Jorrit Bergsma en Ilona van den Berg de stand al naar 1-16 getild voordat Paula Bos met haar tweede schot 12-17 door de mand schoot en zo het spelletje van TOP afstrafte. Vanaf dit moment speelde Dalto een gewonnen wedstrijd en met mooi en verzorgd korfbal met hier en daar een hoogstandje. Heel jammer dat de bal die Otto Fabius zittend op de grond richting korf gooide, net mis ging. Ook het schot van Jesper Oele dat uit de korf stuitte om er vervolgens toch in te vallen was leuk om te zien. TOP probeerde het nog wel, maar moest vandaag de meerdere erkennen in Dalto. Het laatste doelpunt werd gemaakt door Otto Fabius, een goal die inmiddels als een echte 'Otto bal' wordt omschreven. De eindstand van 14-24 was duidelijk, Dalto was de beste ploeg vandaag en heeft door deze overwinning de koppositie in de Ereklasse ingenomen. Aanstaande zaterdag wordt alweer de laatste veldwedstrijd gespeeld. Tegenstander is dan OVVO/de Kroon dat met nog maar twee punten het Dalto graag lastig wil gaan maken. De wedstrijd start om 15.30 uur op sportpark De Woerd.

Doelpuntenmakers: Jorrit Bergsma (9), Ilona van den Berg (5), Sietske van de Sande (3), Jesper Oele (2), Paula Bos (2), Otto Fabius (2), Lieveke Meiling (1).