Ingezonden: DEV Doorn is dicht bij een punt bij Woudenberg

25 september 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Voor DEV Doorn stond afgelopen zaterdag Woudenberg op het programma. Woudenberg mag worden gezien als favoriet in poule 3D. Vorig seizoen stonden ze het hele seizoen bovenaan maar trokken aan het kortste eind in de beslissingswedstrijd en in de nacompetitie. DEV Doorn wist vooraf dat Woudenberg op dit ogenblik een stuk verder is in hun ontwikkeling. Het was zaak voor DEV Doorn de ruimtes voor Woudenberg zo klein mogelijk te maken om daarmee te voorkomen dat ze hun favoriete positiespel konden spelen.

door Gerben van Velhuijsen

De eerste 20 minuten was kat en muisspel. Woudenberg was de veel betere partij, vooral ook omdat DEV Doorn de bal niet in de ploeg wist te houden door veel slordigheid in de passing en balbehandeling. Na 5 minuten spelen kwam Woudenberg op 1-0 door een vrije bal op een meter of 18 in 1 keer binnen te schieten. DEV Doorn moest zich beperken tot tegenhouden en loerde op de uitval. Met deze uitvallen wist men toch geregeld gevaar te stichten voor het doel van Woudenberg. In de 27e minuten rommelde Rick Andeweg zich een weg door de verdediging van Woudenberg en wist de goed meegekomen Michael van Beugen de bal keurig om de keeper heen te krullen, 1-1. Ondanks dat Woudenberg de bovenliggende partij bleef, kwam DEV Doorn wel iets beter in de wedstrijd, al bleef het volharden in slordigheid bij passing en balbehandeling. In de 42e minuut wist Rick Andeweg DEV Doorn op 1-2 te zetten. Hij wist een counter in 2 instanties achter de keeper van Woudenberg te krijgen. Helaas bleek DEV Doorn niet in staat de 1-2 stand naar de rust te tillen. In de 43e minuut wist Woudenberg de 2-2 ruststand binnen te schieten doordat er achterin bij DEV Doorn niet kordaat werd ingegrepen.

Na de rust hetzelfde spelbeeld als ervoor. Woudenberg de bovenliggende partij en DEV Doorn hield tegen en loerde op de uitval. In de 60e minuut profiteerde de spits van Woudenberg van teveel ruimte die hem werd geboden en kon hij alleen op keeper Mark Sluis de hoek uitzoeken. In de 76e minuut veerde heel Doorn weer op. Rick Andeweg werd neergelegd op rand 16m en de toegekende vrije bal werd overtuigend door Ricardo van Amerongen op de paal geschoten. Tim Kas was zeer attent en tikte de rebound binnen. Een punt kwam in het zicht. Helaas voor DEV Doorn maakte Woudenberg de laatste 10 minuten even duidelijk wat het verschil is tussen de 4e klasse van vorig seizoen en de 3e klasse van dit seizoen. Bij de 4-3, na een onnodige overtreding op het middenveld, was DEV Doorn nog onderling aan het bakkeleien terwijl Woudenberg hun spits diep stuurde en die de 4-3 aantekende. Een paar tellen voor tijd liet Woudenberg ook nog zien waarom er sneller gehandeld moet worden in de 3e klasse. Michael van Beugen had teveel tijd nodig op het middenveld en werd van de bal afgelopen. Wederom werd de spits de diepte ingestuurd en zette de 5-3 eindstand op het bord.

Na de les van vorige week, waarin DEV Doorn tegen VRC in de 92e minuut een punt uit handen gaf, was dit ook weer een goede les voor DEV Doorn. Als deze lessen door een ieder opgepakt worden, heeft DEV Doorn zeker wat te zoeken in de 3e klasse. Volgende week komt Elinkwijk naar sportpark Tuilland en wordt er afgetrapt om 14.30 uur.

Mark Sluis, Maarten Noordijk, Rene Okkersen (Bob Kemper), Ricardo van Amerongen, Pieter Hegger, Victor Pedro Salazo, Paul Okkersen, Michael van Beugen, Charles van Ligten, Rick Andeweg, Tim Kas (Joey van Schoonhoven)