Samen lezen is leuker: ga bij een leesclub

15 september 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Regiobibliotheek ZOUT en Senia Literair organiseren op 27 september van 19.30-21.00 uur een informatiebijeenkomst voor mensen van 50+ die belangstelling hebben voor een leesgroep. De bijeenkomst vindt plaats in de regiobibliotheek, Hoofdstraat 164 te Driebergen. De toegang is gratis.

Veel mensen die graag lezen hebben te weinig mogelijkheid om over de gelezen boeken te praten. Zij zouden graag deel uitmaken van een leesgroep. Maar in de praktijk blijkt het lastig om zich aan te sluiten bij bestaande groepen of om een eigen groep op te richten. Ook hebben leesgroepen vaak te kampen met gebrek aan kennis en ervaring om de boekbesprekingen goed voor te bereiden.

Senia Literair richt in heel Nederland leesgroepen op voor mensen van 50+. Daarnaast organiseert Senia Literair literaire workshops en excursies voor haar leden. Door het lidmaatschap van Senia literair komen mensen meer tot lezen en tot gesprekken met anderen over uiteenlopende thema's. Vaak leiden leesgroepen tot het maken van nieuwe vrienden.

Een leeskring kan ook een abonnement nemen op de bibliotheek om gemakkelijk aan de benodigde boeken en achtergrondinformatie te komen.

Belangstellenden voor de informatiebijeenkomst kunnen zich aanmelden via e-mail naar driebergen@rbzout.nl of telefoon 0343 517981. Ook zonder aanmelding is iedereen van harte welkom. www.senia.nl.

advertentie
advertentie