Amerongse schoolkinderen volgen verkeersproject

15 september 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Alle kinderen van de Wilhelminaschool in Amerongen gaan in de laatste week van september en de eerste twee weken van oktober aan de slag met een project over verkoop. Het project is de opstap van de school om het Utrechts Verkeersveiligheids Label (UVL) te behalen. Het UVL is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. De Wilhelminaschool heeft de verkeersveiligheid rondom haar school hoog in het vaandel en wil graag het label behalen.

Tijdens het project, 'Verkeer? Niet verkeerd!', gaan de kinderen spelenderwijs oefenen met verschillende verkeerssituaties. Er wordt natuurlijk ook aandacht aan de theorie besteed. Middels een Verkeers Mysterie Spel en een project van de ANWB, Streetwise, worden de kinderen geprikkeld om na te denken over verkeer en hun deelname daaraan.

Samen met ouders en kinderen worden mogelijke onveilige verkeerssituaties rondom de school in kaart gebracht. De Margaretha Turnorlaan wordt hierbij nadrukkelijk meegenomen. Het betreft hier namelijk de speelplaats van de kinderen en deze moet natuurlijk verkeersveilig zijn. Met de gemeente Utrechtse Heuvelrug wordt vervolgens gekeken naar welke oplossingen mogelijk zijn. De Wilhelminaschool zal aan de gemeente vragen om deze oplossingen in te mogen brengen in de discussienota 'Verkeersvisie Oude Dorp - Amerongen'.

advertentie
advertentie