Europese Dag van de talen

15 september 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - 'Met talen kom je verder', is dit jaar het thema van de Europese Dag van de Talen die op maandag 26 september plaatsvindt. Op deze dag gaan rond vijftig tweedejaars TTO- leerlingen van het Revius Lyceum in Doorn terug naar hun oude basisschool om daar een korte les Engels te geven. Leerlingen onderwijzen leerlingen.

Voor leerlingen is het motiverend om te ontdekken hoe goed ze zich al in een vreemde taal kunnen redden. De tweetalige scholen (tto-scholen) voor voortgezet onderwijs in Nederland schenken op deze bijzondere dag aandacht aan het taalonderwijs, niet alleen op de eigen school, maar met name ook op basisscholen in de omgeving. TTO-leerlingen zullen dan naar hun oude basisscholen terugkeren om daar aan leerlingen van groep 7 of 8 een les in het Engels te verzorgen. Zo gaan leerlingen leerlingen onderwijzen, een unieke ervaring voor zowel de jonge lesgevers als de minstens zo jeugdige lesnemers.

De TTO-leerlingen zullen deze lessen samen met hun mentoren en vakdocenten voorbereiden. De uitvoering wordt aan de TTO-leerlingen zelf overgelaten. De inhoud van de lessen heeft veelal een internationaal karakter. Meer informatie over de Dag van de Talen en een overzicht van andere activiteiten vindt u op www.europeesplatform.nl/dagvandetalen.

advertentie
advertentie