Commissie kijkt terug op geslaagd Larsheim Open Tennis Toernooi

Nieuws

LEERSUM - In vele opzichten kan de open toernooicommissie van tennisvereniging Larsheim met een tevreden gevoel terugkijken op een geslaagd toernooi. Er zijn maar liefst 215 wedstrijden gespeeld. Er deden meer deelnemers mee dan vorig jaar en het niveau van de finalewedstrijden afgelopen zondag was hoog. De categorie drie is weer terug met acht deelnemers in de HE 3.

De weergoden waren het toernooi niet altijd even gunstig gezind. Vorige week dinsdag kwam het water met bakken uit de hemel. Het siert de spelers dat niemand er aan dacht om te stoppen en van de baan te lopen. Zaterdagavond werden de laatste partijen onderbroken door onweer. Na een pauze van drie kwartier, hervatten alle spelers tegen elven het spel. Door de positieve instelling van de deelnemers kon het toernooi zonder ingekorte partijen in een redelijk zonnig finaleweekend worden afgerond.

Een aantal blessures zorgde dit jaar weer voor de nodige walkovers. Ondanks het aantal uitvallers werden er in een week 423 sets en 3845 games gespeeld in 215 wedstrijden. Totaal vertegenwoordigden de deelnemers vierendertig tennisverenigingen. De meeste spelers kwamen van Larsheim, T.V. Uitwijk, Amerongse T.V., Doornse T.V. Ludenti, V.T.C. en Spitsbergen.

In de HE3 finale tussen de nummer één en twee geplaatst lukte het Jim de Graaf (TC Groenendaal) in een mooie partij te winnen van Jeroen van Haaren (TV Spitsbergen). In een sportieve wedstrijd won De Graaf in straight sets: 6-4/6-3. De DD3 werd gespeeld in een poule, die gewonnen werd door Karen Stam (TV Ludenti) en Kim Onwezen (De Nienhof). Karen Stam (TV Ludenti) was goed op dreef want zij won ook de DE4. Zij bleek in twee sets te sterk voor Nynke Veltman (VTC). De HE4 werd gewonnen door Gert Jan Bekker. Hij speelde een spannende driesetter tegen Joran Niessink. De eerste winnaar van de thuisclub vinden we terug in de HE5; Koen Steijn wist de zeer gedegen spelende Kees de Leeuw in drie sets te verslaan. De HD5 was een Larsheims onderonsje, bijna dan, tussen Henk Plantagie en Mijndert den Oudsten die in Koen Steijn en Sebastiaan Inthorn (TV Ludenti) hun meerdere moesten erkennen. Voor alle uitslagen en finalisten kan men terecht op www.toernooi.nl.

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 53 minuten geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 11 uur geleden
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby gisteren
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel gisteren
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30