JSV zonder problemen langs DEV

11 september 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - DEV had weinig in te brengen tijdens de uitwedstrijd bij JSV Nieuwegein. De thuisploeg bouwde op de juiste momenten de score uit tot maar liefst 4-0.

door Gerben van Veldhuijsen

Waar DEV en JSV vorig jaar tweemaal gelijk op gingen in de vierde klasse, heeft de ploeg uit Nieuwegein een kleine metamorfose doorgemaakt. Een aantal bepalende spelers is aangetrokken en speelde tegen DEV een goede wedstrijd. Een aantal spelers bij DEV haalde het niveau van de week ervoor niet en dat werd met duidelijke cijfers afgestraft door de thuisploeg. JSV controleerde de wedstrijd en kreeg eerste mogelijkheden tot scoren, maar wist het net niet te vinden. De grootste kans in de beginfase was voor Rick Andeweg. Hij ontsnapte aan de buitenspelval, maar werd nadat hij de keeper passeerde alsnog ingehaald door een attente verdediger. Even daarvoor ontsnapte een JSV verdediger aan een rode kaart toen hij de doorgebroken Andeweg van achter neerhaalde. Ingeleid door een zwakke inspeelpass kwam JSV op voorsprong door de omschakeling snel uit te voeren, 1-0. Charles van Ligten kreeg nog een behoorlijke kans, maar alleen voor de keeper was hij onnauwkeurig. Datzelfde gold voor Andeweg en Kas die individuele acties niet met een gericht schot konden afronden. Mark Sluis maakte vervolgens nog een fraaie redding op een schot van dichtbij. Op een ongelukkig moment vlak voor rust rondde JSV een vrije trap relatief gemakkelijk af, 2-0.

DEV startte de tweede helft met een extra aanvaller, maar liep in het mes van JSV. Binnen tien minuten stond de 4-0 eindstand op het bord en was de wedstrijd gespeeld. DEV trachtte te blijven voetballen en kon een aantal kleine kansen creëren, maar het nieuwe JSV had weinig problemen met het oude DEV. Een back van JSV vond het vervolgens nodig om tien minuten voor tijd een speler van DEV grof uit te schelden en ontving terecht direct rood van de scheidsrechter.

Om dit seizoen wedstrijden winnend af te sluiten zal DEV als team een niveau moeten halen dat ver boven deze wedstrijd ligt. Volgende week komt VRC op bezoek in Doorn.

Mark Sluis, Maarten Noordijk, Gerben van Veldhuijsen (Victor Pedro Salazo), Ricardo van Amerongen, Robin Beukeboom, Paul Okkersen, Pieter Hegger (Helder Pedro Salazo), Michael van Beugen, Charles van Ligten, Tim Kas, Rick Andeweg