Dalto deelt punten met PKC

11 september 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Dat één zwaluw nog geen zomer maakt, na de mooie overwinning van vorige week, werd duidelijk voor Dalto in het duel tegen PKC. Met een hele goede eerste helft en een matige tweede helft werden de punten in Papendrecht verdeeld: 17-17.

Na de prima seizoenstart tegen KVS vorige week, was het tegen PKC een eerste serieuze test voor de ploeg van Ron Steenbergen. Tegen PKC, met vijf internationals in de gelederen, zijn het altijd spannende wedstrijden. Ilona van den Berg en Sietske van de Sande, hersteld van blessures, speelden hun eerste competitiewedstrijd. Otto Fabius deed weer wedstrijdritme op in Dalto 2 dat won met 14-11.

Dalto begon heel voortvarend aan de wedstrijd, want het tweede schot van Jorrit Bergsma was raak. Gevolgd door een vrije bal van Sietske van de Sande en Dalto leidde al snel met 0-2. PKC deed iets terug en benutte een stip, maar de volgende aanval was alweer een doelpunt voor Dalto. Paula Bos werd foutief afgestopt door international Suzanne Struik en Jesper Oele had geen moeite de strafworp te benutten. PKC leek wat overdonderd, maar knokte zich letterlijk terug in de wedstrijd. Het leek soms meer op vrij worstelen dan op korfbal. PKC kwam daardoor wel weer terug tot 3-3. Jelle Steenbeek liet zich fysiek de kaas niet van het brood eten en zijn tegenstander en de coach van PKC hadden het daar duidelijk moeilijk mee. Dit leverde halverwege de eerste helft al een gele kaart op voor de coach van PKC. De rust leek daarna weergekeerd, zeker bij Dalto dat heel goed in de wedstrijd zat. Nadat Jesper Oele twee strafworpen had benut werd de voorsprong gestaag uitgebouwd. Maarten Groot Hulze, die een prima wedstrijd speelde, scoorde twee keer uit een identieke situatie. Jorrit Bergsma brak door, werd overgenomen en speelde de bal door naar Groot Hulze die beheerst raak schoot. Een lekkere voorsprong van 3-7, gevolgd door een stip voor PKC, een onder luid protest afgekeurd doelpunt van PKC en een benutte vrije bal van Ilona van de Berg. PKC speelde te gehaast en bleef maar zeuren tegen de scheidsrechter, dat kwam hun spel niet ten goede. Weer een vrije bal van Ilona van de Berg en een variant daarop benut door Paula Bos en Dalto had weer een voorsprong van 4 punten. Net voor rust schoot Jorrit Bergsma Dalto naar 7-11, de beloning voor een prima eerste helft van Dalto.

Wat er bij PKC in de rust werd gezegd is onbekend, wel kwam de ploeg als herboren uit de kleedkamers. Er werd minder gepraat en des te meer gekorfbald. Dat PKC het daar van moet hebben bleek al snel. In no-time was de voorsprong van Dalto weg en stond PKC op 11-11 om vervolgens uit te lopen naar 13-11. Dalto speelde in die fase te gehaast, te ver van de korf, was de bal na één schot kwijt en de spelers begrepen elkaar niet goed. In die fase werd er ook nog een stip gemist. Kortom, er moest iets gebeuren. Aanvoerder Jorrit Bergsma begreep dat en maakte het eerste Daltodoelpunt na rust, er waren inmiddels al weer twintig minuten gespeeld. Sietske van de Sande schoot Dalto vanachter de korf weer naast PKC en Jelle Steenbeek benutte een vrije bal. Helaas was de eerste tegenaanval ook gelijk raak. Vanaf dat moment ontstond er weer een wedstrijd en kon het nog alle kanten op. De ploegen scoorden om en om en bij 16-16 schoot Jorrit Bergsma van heel ver de wellicht winnende treffer door de mand met nog anderhalve minuut op de klok. PKC kwam toch nog langszij (17-17) en daarmee werden de punten verdeeld. Een stand waarmee de ploegen tevreden konden zijn, maar die ook aangaf dat Dalto er hard aan moet werken om twee helften constant te spelen.