Valse start voor KCD/Decohome

5 september 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - KCD/Decohome is de veldcompetitie ronduit slecht begonnen. De ploeg die na de degradatie van vorig seizoen zo snel mogelijk naar de derde klasse wil terugkeren, trof het in Wageningen niet met het sterke SKV. De Wageningers gingen er na een bliksemstart en een goede eerste helft met de punten vandoor.

De Doornse korfballers konden weten dat het geen gemakkelijke seizoensopening zou worden. In de afgelopen jaren was een aantal keren op toernooien gespeeld tegen SKV en geen enkele keer was het voor het Doornse korfbalgezelschap een succes geweest. Vooral de doeltreffendheid van SKV was gevreesd.

Ook zaterdag was dat niet anders. Binnen de minuut stond de 2-0 op het scorebord. De tegenaanval leidde weliswaar via goed korfbal tot 2-1 maar verder wist KCD/Decohome niet wat het overkwam. In de eerste helft kwamen de groen witten feitelijk geen enkel moment in hun spel en ook op fysiek gebied moest de ploeg in SKV verre zijn meerdere erkennen. Dat alles leidde bij rust tot een voor een titelpretendent beschamende 9-2 ruststand.

Na de rust kwam er een ander KCD/Decohome uit de kleedkamer. Het spel werd veel beter, tempo werd hoger en de organisatie stond nu wel. Dat leidde niet direct tot succes want SKV scoorde als eerste maar daarna startte de jonge Doornse ploeg -met Jort van Burken en Marcella Hardeman als debutanten in de basis- een inhaalrace. Bij 10-6 en 11-7 kwamen er kansen om er nog een echte wedstrijd van te maken maar SKV was voldoende bij de les om de punten in eigen huis te houden.

Met twee goals werd de wedstrijd in het slot gegooid. Het einde kwam met 13-8. Positief punt was dat nagenoeg de gehele ploeg tot scoren kwam.

Zaterdag is KCD/Decohome vrij; er is dus volop gelegenheid op de training te werken aan de noodzakelijke verbeteringen.