Onthaasten in het arboretum

18 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Lekker picknicken in een decor van natuur en cultuur, dat is de succesformule van de 100% Buitendag. Randstedelingen die willen ontsnappen aan de dagelijkse drukte en een volle agenda, komen op zondag 28 augustus naar het Von Gimborn Arboretum om te onthaasten.

Buitendag is 100% genieten met het gezin

door Michiel Schaaij

Je kunt er op je gemak broodjes smeren, een bekertje limonade of een glaasje wijn drinken en intussen volop genieten van muziek en natuur. Eén van de trekpleisters is de uit Amerongen afkomstige mezzosopraan Eva Kroon. De operazangeres trad in mei ook al eens op in het arboretum. In het kader van het festival ‘Kunst: overal op de Heuvelrug’ zong ze toen aria’s van Mozart, Puccini en Bizet. Zondag duikt Kroon opnieuw op in de groene schatkamer van het Von Gimborn Arboretum. Ze gaat er op zoek naar idyllische plekjes voor korte optredens. Elders op het terrein klinkt jazzmuziek, onder andere door zangeres Ellen Tackenkamp en het swingende Boptale Trio. Zigeunerkapel Zigane speelt Oost-Europese zigeunermelodieën en de Maarnse tubaspeler Perry Hoogendijk doet van zich spreken met een klassiek muzikaal intermezzo. Het Kunstgilde Heuvelrug maakt gebruik van de 100% Buitendag om een meerjarig project te starten. Aangesloten kunstenaars gaan monumenten, bomen en landschapselementen uit het begin van de 18e eeuw in beeld brengen. Met die artistieke speurtocht leveren ze een bijdrage aan de festiviteiten rond de Vrede van Utrecht.

Jonge bezoekers kunnen zondag hun hart ophalen op het Kinderplein. Bovendien is er voor hen een ontdekkingstocht in het arboretum uitgezet. In tegenstelling tot de eerste editie op het terrein van Huis Doorn, wordt er dit jaar wel entree geheven. Volwassen bezoekers betalen € 2,50 voor een toegangskaartje, kinderen mogen gratis mee. Locatie: Von Gimborn Arboretum, Velperengh 13 in Doorn.

advertentie
advertentie