Kiwanis voor Heuvelrugkinderen

11 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De Kiwanisclubs Driebergen en Amerongen-Leersum bestaan al langer, maar nu is er ook een Kiwanis Utrechtse Heuvelrug. In tegenstelling tot de twee bestaande Kiwanisclubs is de Heuvelrugvariant niet uitsluitend voor mannen. Verder is het doel hetzelfde: geld inzamelen om projecten voor hulpbehoevende kinderen te ondersteunen en zelf projecten voor kinderen op poten zetten. ,,We zijn er vooral voor kinderen op de Utrechtse Heuvelrug die het niet makkelijk hebben. Wij willen lokaal ons steentje bijdragen”, aldus voorzitter van Kiwanis Utrechtse Heuvelrug, Ingeborg van Schuppen.

Kiwanis Utrechtse Heuvelrug bestaat momenteel uit 18 leden. Uit alle Heuvelrugdorpen en vanuit diverse beroepsgroepen. ,,Het is belangrijk dat er mensen uit verschillende disciplines zijn aangesloten bij deze serviceclub. Vanuit verschillende invalshoeken een onderwerp of project benaderen, komt de kwaliteit ten goede. We willen toe naar ongeveer 25 leden”, aldus de Driebergse Van Schuppen.

De Heuvelrug-Kiwani’s willen projectmatig geld inzamelen. De projecten die ondersteund zullen worden, hebben één ding gemeen: het is voor kinderen. Het eerste project dat is geadopteerd door Kiwanis Utrechtse Heuvelrug is Stichting Lotje&co, de stichting voor zorgintensieve kinderen die huist in Driebergen, maar landelijk werkt. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor deze stichting, zal de serviceclub flink uitpakken tijdens 100% Buitendag, op 28 augustus in het Von Gimborn Arboretum. ,,We organiseren tijdens dit evenement een Kinderparade. Dat zijn allerlei leuke kinderactiviteiten. Kinderen van 4 tot 8 jaar kunnen zich bijvoorbeeld laten schminken of muffins versieren, maar ze kunnen ook blikgooien en kettingrijgen. Voor de wat oudere jeugd is er ook genoeg te doen. Zo kan er in bomen geklommen worden. Heel leuk is de zangworkshop van Ray Klaassen waar kinderen aan mee kunnen doen. Ouders kunnen een strippenkaart kopen voor hun kroost. Voor iedere activiteit wordt een aantal strippen gerekend”, vertelt Kiwani Jorg Arends uit Amerongen.

De activiteiten tijdens de Kinderparade worden voor een groot deel begeleid door de leden van Kiwanis Utrechtse Heuvelrug. Daarnaast helpt een aantal mensen belangeloos mee. Behalve geld inzamelen met de activiteiten tijdens de 100% Buitendag, worden er de komende weken ook loten verkocht door Kiwanis. ,,Bij verschillende winkels en bedrijven binnen de gemeente kunnen mensen loten kopen. Een lotje voor Lotje dus, want ook deze opbrengst gaat geheel naar Lotje&co. Met de aangekochte loten kunnen mensen meedingen naar mooie prijzen. Aan het einde van de 100% Buitendag zal de trekking plaatsvinden”, aldus de enthousiaste Kiwani’s.

Kiwanis Utrechtse Heuvelrug zal in de toekomst niet exclusief voor Lotje&co geld inzamelen. De lokale serviceclub zal verschillende projecten ten behoeve van kinderen op de Utrechtse Heuvelrug ondersteunen. Volgens Van Schuppen is het namelijk niet zo dat iedereen binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug met een gouden lepel in de mond is geboren. ,,Zeker niet. Ook binnen deze prachtige gemeente leven genoeg gezinnen die hulp kunnen gebruiken. Gezinnen waar geen geld is voor een verjaardagsfeestje of een lidmaatschap van een sportvereniging. Wij hebben bewust gekozen om ons als serviceclub te richten op kinderen of organisaties binnen de gemeente. Hier kunnen we namelijk direct iets voor ze betekenen en ook fysiek meehelpen om hun doelen te bereiken.”

Kijk voor de verkooppunten van de lootjes op www.kiwanisheuvelrug.nl

advertentie
advertentie