Bloemencorso 2011: Jeugd is goed vertegenwoordigd

4 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - In de stoet van het komende corso trekken 42 wagens langs het publiek. Vijftien daarvan vallen onder de categorie ‘Jeugdwagens’. Het bestuur huldigt al jaren de gedachte ‘wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’. Bestuurslid Hans Charvat jr. staat daar volledig achter en zet dit jaar zijn zoons Hans (14) en Bas (11) aan het werk. De corsoklok tikt al 59 jaar en zal door de vierde generatie Charvat ‘in de bloemetjes worden gezet’. Voor Stan (10) en Lloyd (7) Meijer is het alweer hun derde deelname. Na tweemaal samen te hebben meegedaan, hebben zij nu beide een eigen wagen.

door Jan Meijer

Nadat overgrootvader Hans Charvat mede-oprichter van het Bloemencorso was, opa Hans Charvat 37 jaar bestuurslid was en vader Hans ook al weer een groot aantal jaren daarvan deel uit maakt, is 2011 het jaar waarin de vierde generatie zijn opwachting maakt. ,,We hebben al veel andere dingen voor het corso gedaan, zoals flyeren en helpen bij het plaatsen van de reclameborden en nu vonden we het wel eens leuk om in de stoet mee te rijden, want vorig jaar reden er al veel jeugdwagens mee,’’ vertellen de broers Hans en Bas. Omdat vader Hans geen tijd heeft om zelf iets te bouwen, werd een wagen gekocht. ,,We zijn bij veel andere corso’s wezen kijken en in Winkel (NH) zagen we de wekker rijden die we mooi genoeg vonden voor Leersum,’’ vertellen ze vol enthousiasme. Peter Jansen maakte er een onderstel voor en bij opa en oma is genoeg ruimte om de wagen klaar te maken voor deelname op 20 augustus. Het wordt een middelgrote wagen waar ruim 10.000 bloemen op geplakt moeten worden. ,,Er is een categorie jeugdwagens bij gekomen om de prijzen beter te kunnen verdelen,’’ legt vader Hans uit.

Stan en Lloyd Meijer werken hard aan een heuse Eiffeltoren en een kangoeroe. ,,De Eiffeltoren is het symbool van Frankrijk waar we elk jaar op vakantie naartoe gaan. Papa heeft op internet de precieze maten opgezocht en hem helemaal op schaal in elkaar gezet. Ik ga de kar gewoon zelf trekken verkleed als Parijse clochard. Kim en Heather uit mijn klas helpen mee met het plakken van de bloemen. Maar er mogen ook andere kinderen komen helpen.’’ Lloyd kreeg zijn kangoeroe van zijn opa. ,,Ik vind het leuk om nu zelf mee te doen en het maakt niet uit welke prijs ik ermee win.’’

advertentie
advertentie