Nieuws van Kinderboerderij 't Woelige Nest

28 juli 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN -

Dieren

Op dit moment worden er op de kinderboerderij tijdelijk acht Brahma kippetjes gehouden. Zij zijn als kuikentjes gekomen en gaan binnenkort weer naar de eigenaar terug. Het Brahma kippenras komt oorspronkelijk uit India en wel uit het Brahmaputragebied. In de 19de eeuw zijn zij ingevoerd in Europa en in de Verenigde Staten. Daar is het ras verder ontwikkeld tot wat het nu is. De Brahma is in zijn majestueuze verschijningsvorm met recht de koning onder de hoenderrassen, ze behoort tot de groep reuzenrassen. Daarnaast bestaat er ook de Brahma kriel. Onder liefhebbers is de grote, zware Brahma erg geliefd, maar je moet wel over de nodige ruimte kunnen beschikken om deze krachtpatsers te huisvesten. Brahma’s beschikken over een stoere kop, flinke voetbevedering en een fors imponerend lijf. In verhouding tot het lichaam hebben ze een vrij kleine kop. Hierdoor lijkt het dier nog forser. Ondanks hun strenge uiterlijk en hun zelfbewustzijn zijn het heel gemoedelijke dieren. Brahma’s kennen verschillende kleurslagen. Brahma’s leggen ondanks hun afmeting een niet meer dan een gemiddeld formaat ei. Door hun enorme gewicht kunnen ze niet vliegen.

Activiteiten/Agenda

Er zijn nog een paar plaatsen voor konijnen/cavia’s in augustus.

Bezoekers

Wie zijn de bezoekers van de kinderboerderij eigenlijk? In een reeks van interviews proberen we daar achter te komen. Op het bankje naast het pad zit Joaneen Botha (21). Zij bezoekt met haar twee oppaskinderen Meagan (7) en Kaitlin (4) Haandrikman voor de tweede keer deze zomer de kinderboerderij. Joaneen komt uit Zuid-Afrika en werkt al zes maanden als au-pair in het Driebergse gezin. De meisjes vinden het heerlijk op de kinderboerderij. Ze blijven ook deze keer de hele middag spelen. ,,De fietjses, de glijbaan, alles vinden ze leuk. Maar de geiten zijn favoriet. Ze gaan met de dieren wandelen, laten ze pootjes geven en knuffelen ze de hele dag door,” lacht Joaneen. Ze heeft het naar haar zin in Driebergen. ,,Het is een leuk dorp, alles ligt dicht bij elkaar, dat is in Zuid-Afrika wel anders”. Ze blijft nog een half jaar in het dorp en hoopt in die tijd nog een paar keer de boerderij te bezoeken.

Kinderboerderij ‘t Woelige Nest, Boterbloem 3 (ingang Hoendersteeg), tel: 521351, website www.kinderboerderij-driebergen.nl

advertentie
advertentie