Een kijkje in de Amerongse architectenkeuken

23 juni 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Op 25 en 26 juni is de landelijke ‘Dag van de architectuur’. Het is een mooi toeval dat de heropening van Kasteel Amerongen - een bouwkundig monument van betekenis - samenvalt met deze manifestatie van veel Nederlandse architecten (BNA). De bouwmeesters in Amerongen doen dan ook van harte mee met deze Architectuurdag. Bronsvoort Blaak Architecten houdt open huis in haar recent opgeknapte villa Lievendael ( Hof 8), Griffioen Architecten is zondag geopend (Drostestraat 25) en lanceert hier een nieuw concept om eenvoudig en betaalbaar woonwensen te realiseren.

door Manus van Gent

In het vanouds architectuurrijke Amerongen werken meerdere architecten die bijdragen aan behoud en renovatie (in stijl) van het hele dorp. Dit weekend zijn hun bureaus vrij toegankelijk, onder het motto ‘Binnenkijken bij de Architect’. Men ervaart hun wijze van werken en ziet plannen voor nieuwe projecten.

Ook advies over verbouwing thuis - over licht, ruimte en comfort - is in te winnen. Het ontwerp voor de verbouwing van het oude gemeentehuis tot hotel ligt ter inzage

Er is verder een flitsende presentatie van het idee ‘Het Nieuwe Hollandse Huis’, geïnspireerd op een studiereis van elf vooraanstaande architecten (onder wie Jan Griffioen) aan suburbs in Californië.

Het oude met het nieuwe verbinden, en waar nodig vermengen, dat is de beroepsvisie van de Amerongse architecten. En dat hoeft niet altijd grootschalig, zoals bij het geslaagde Kasteelproject: ook een bescheiden opknap of verbouwing hoort bij hun vak.

u Meer weten? www.dagvandearchitectuur.nl

advertentie
advertentie