Maarnse teamsporten in zwaar weer

26 mei 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN - Al een aantal jaar heeft SVMM korfbal te maken met een terugloop van het aantal leden. ,,We hebben nu de pijnlijke conclusie moeten trekken dat het niet meer mogelijk is om teams samen te stellen voor de competitie 2011-2012”, aldus Harry Hamersma namens het afdelingsbestuur van de vereniging.

Doek valt voor competitie- korfbal SVMM

door Monique José Timmermans

,,Het afgelopen seizoen zijn blessures van spelers nauwelijks op te vangen geweest, toen duidelijk werd dat enkele spelers van het seniorenteam en van de jongste jeugd wilden stoppen met korfbal is een kettingreactie ontstaan.” Van de overblijvende (jeugd)groep lopen de leeftijden te ver uiteen om 8-tallen voor nieuwe competitieteams samen te stellen.

Na enkele serieuze gesprekken met de spelersgroep heeft het korfbalbestuur de niet te vermijden beslissing genomen: stoppen met competitiekorfbal in Maarn. ,,Het is jammer”, zeggen de overblijvende enthousiaste leden. ,,We waren een hechte groep.” Vol lof is een moeder van twee korfballende kinderen over de intensieve begeleiding van SVMM naar een andere club waar de leden competitie kunnen spelen. ,,We gaan het missen”, zegt een ander.

SVMM heeft contact gezocht met de naburige verenigingen KCD uit Doorn en KV Woudenberg, waarbij de voorkeur van de leden naar laatstgenoemde club uitgaat. De volgende stap was deze week een kennismakingsavond in Woudenberg. De minimaal 15 geïnteresseerde leden kunnen daarna kiezen of ze inderdaad verder gaan met korfballen. In Maarn blijven 10 recreatieve korfballers in de zaal over.

,,SVMM blijft korfbal en voetbal”, benadrukt Arjeh Stofkooper voorzitter van het algemeen bestuur SVMM. Met name op voetbalgebied manifesteert de vereniging zich op vele fronten en zoekt men aansluiting bij verschillende partijen. Het implementeren van de - vanuit de gemeente opgelegde - Sportnota trekt op de exploitatie van SVMM een zware wissel, waarvoor een oplossing moet worden gevonden.

Ook voor volleybalvereniging Follie In is recreatief spel het enige wat rest. ,,Al een aantal jaar is de vergrijzing merkbaar en aanwas van nieuwe leden minimaal. Het groepje dames en heren hecht aan het gezellige wekelijkse sportavondje in Maarn en overweegt geen aansluiting met een andere vereniging”, aldus bestuurslid Gerrit Hey. Volgens Hey kiezen mensen in de huidige tijd meer voor individuele sporten als hardlopen en de sportschool.

Vorige maand heeft hockeyvereniging MHCM een ledenraadpleging gehouden over een fusie met Hockeyclub Doorn. Professionalisering van de hockeysport en het zelf inspelen op de veranderingen binnen de gemeente liggen volgens MHCM voorzitter Harry Kampschoër ten grondslag aan de plannen van de gezonde en bloeiende verenging.

De reacties van (ouders van jeugd-) leden liepen sterk uiteen. Tegenover de voorstanders stonden felle tegenstanders met daartussen een grote groep die kritische kanttekeningen plaatste. Te veel een richting verkeer naar Doorn en de vrees dat de fusie het begin van het einde voor hockey in Maarn zal zijn, waren genoemde tegenargumenten.

advertentie
advertentie