Poepoverlast aan de kaak gesteld

Nieuws

DRIEBERGEN - In het kader van het Festival Kunst overal op de Heuvelrug heeft de Driebergse kunstenares Verena op ten Noort gisteren met een performance bij basisschool Coolsma aandacht gevraagd voor het probleem van poep op de stoep. Onder luid applaus van de vele schoolkinderen richtte ‘freule’ Verena samen met medespeler wethouder Bert Homan aan het eind van de voorstelling ‘De Nationale Bond Tegen Hondenstront’ op.

Nieuw: Nationale Bond Tegen Hondenstront

door Katka Kolmas

De kunstenares wil met een reeks ludieke acties aandacht vragen voor het probleem. ,,Dit is het begin van een missie tegen poepoverlast. Poep is niet alleen heel vervelend, maar ook gevaarlijk voor mens en dier. Uiteindelijk hoop ik te bereiken dat in 2012 alle gemeenten in Nederland poepproof zijn”, aldus Verena.

Tijdens de performance wees zij de aanwezigen op mogelijke maatregelen, onder meer een nieuw soort hondentoilet dat is aangesloten op het riool en al in enkele gemeenten wordt gebruikt.

Twee weken voorafgaand aan de performance hebben kinderen van de basisscholen Coolsma en De Zonheuvel samen met hun ouders biologisch afbreekbare vlaggetjes in hondendrollen gestoken en daarvan digitale foto’s gemaakt. Met het versieren van de vlaggetjes wordt de hondenpoepoverlast inzichtelijk gemaakt. Maar ook worden daarmee andere wandelaars gewaarschuwd. De foto’s sturen de kinderen naar Verena die ze gaat gebruiken voor haar actie op www.hondenstrontbond.nl.

Verena spreekt vandaag voor ondernemers tijdens de Heuvelrugbeurs en op 20 mei brengt ze een bezoek aan Bartiméus om te horen hoe zij met het hondenpoepprobleem omgaan.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30