Glazen potje met bijzondere inhoud

Nieuws

Het potje met inhoud bleek enige tijd geleden bij verbouwingswerkzaamheden gevonden te zijn in het pand aan de Hoofdstraat waar destijds fotograaf Blom was gevestigd.

DRIEBERGEN - De Driebergse familie Van Ginkel kreeg onlangs van een kennis een oud glazen potje waarin een vergeeld briefje zat en een antieke vierkante stuiver.

door Jan de Beer

Op het briefje staat met vulpen de naam Willy ten Zijfhoff van Gemerden geschreven, met de geboortedatum 9 juni 1929, en de zin: ‘In deze kamer heb ik mijn heerlijke jeugd doorgebracht’. Daaronder heeft een zekere W. van Dijk, die zich kenbaar maakt als timmerman uit Doorn, met potlood vermeld dat het briefje in 1949 bij werkzaamheden is gevonden. Op de andere zijde van het briefje hebben zijn collega-werklieden ook allemaal hun naam vermeld.

Klaarblijkelijk hebben zij het potje vervolgens opnieuw verstopt in het pand aan de Hoofdstraat, waar het onlangs bij bouwwerkzaamheden wederom is opgedoken. De familie Van Ginkel die het mysterieuze glazen potje nu in de kamer heeft staan, is erg benieuwd of Willy ten Zijthoff, die het object lang geleden in haar kamer had verborgen, wellicht nog in leven is zodat het na al die jaren aan haar teruggegeven kan worden. Informatie hierover kan men naar de redactie van deze krant sturen.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 52 minuten geleden
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 58 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24