Zoektocht naar sponsors school Afghanistan

Nieuws

DRIEBERGEN - Emal en Romal uit Driebergen wonen inmiddels tien jaar in Nederland. Ze hebben hier een goede opleiding achter de rug, hebben een Nederlands paspoort, spreken de Nederlandse taal prima, kortom ze hebben hun draai hier goed kunnen vinden. Maar hun vaderland vergeten, doen ze niet. Ze hebben gezien hoe men in Afghanistan vertrouwen in elkaar verliest en met zorg om eigen behoud geen mogelijkheid heeft om het tij te keren. Daar willen de beide heren zich voor inzetten. Sinds een jaar bestaat de Stichting Yari-AFG en ze hebben niet stilgezeten. De naam van de stichting ‘Yari-AFG’ betekent: hulp/ondersteuning aan Afghanistan.

Netwerken

Via Nederlandse netwerken zijn Emal en Romal op het spoor gekomen van een in verval zijnde middelbare technische school, waar nog studenten, zo goed en zo kwaad als het gaat, worden opgeleid met behulp van achterhaalde materialen in een absoluut onveilige situatie. De mannen willen deze school, met z’n vier praktijklokalen, (laten) renoveren en inrichten om de studenten een adequate opleiding te kunnen geven. Onderwijs, technische voorzieningen en werkgelegenheid vinden zij dusdanig essentieel voor welke wederopbouw dan ook, dat zij deze voorzieningen graag in Afghanistan zouden willen realiseren. Bovendien is techniek Emals vak - Romal is econoom. Maar alle begin is moeilijk. Hoe komen ze aan geld voor de renovatie? Hoe komen ze aan les- en praktijkmateriaal. Met deze en nog veel meer vragen heeft de Stichting Yari-AFG zich tot nu toe bezig gehouden.

Renovatie

Voor de renovatie van één lokaal moet gerekend worden op ongeveer €12.500,-, dit is inclusief arbeidkosten. Daarnaast is er geld voor transport en het inrichten van de praktijklokalen nodig. Emal wil het liefst als eerste een elektrotechnisch lokaal renoveren en inrichten. De planning is dat in juni 2011 met de renovatie gestart wordt.

Mensen kunnen de stichting Yari-AFG helpen aan de middelen om dit te realiseren, met persoonlijke inzet, met geld of met technische onderwijsmiddelen.

Meer informatie over de Stichting staat op www.Yari-AFG.eu en er is ook een e-mailadres: info@Yari-AFG.eu, bankrekeningnummer: 42.51.84315.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30