Opbrengst Heuvelrugwijn naar Heuvelrugfonds

12 mei 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De opbrengst uit de verkoop van de goede doelenwijn van Rogier de Mol (De Mol DrankenSpecialist) en George Verberne (C1000 Verberne) gaat dit jaar geheel naar de Stichting Heuvelrugfonds. Het Heuvelrugfonds heeft actief meegeholpen bij de verkoop van de rode en witte wijn, waardoor beide ondernemers het prachtige bedrag van € 1625,- aan het fonds hebben kunnen overhandigen.

door Katka Kolmas

Het Heuvelrugfonds steunt, sinds de oprichting in 2008, projecten en initiatieven die de leefomgeving in de regio verbeteren. De steun aan mens, dier en natuur wordt verleend in de vorm van geld, organisatie en indien nodig mankracht. Het fonds heeft inmiddels heel wat kleine en grote projecten weten te realiseren, zoals plaatsing van een bankje langs het rolstoelpad in de Kaapse Bossen, steun aan de kindervakantieweek in Doorn, sponsoring van een herder op de Heuvelrug en gereedschap voor de werkschuur op kinderboerderij ‘t Woelige Nest.

Edwin van Veluw en Maarten Schouwstra, respectievelijk voorzitter en bestuurslid van het Heuvelrugfonds, namen het bedrag onlangs in ontvangst. ,,We zijn enorm blij met dit resultaat. We hebben actief meegeholpen bij de verkoop van de wijn, we bieden het bijvoorbeeld te koop aan via onze website. We hebben op dit moment diverse kleine en grote projecten lopen waarvoor we het geld goed kunnen gebruiken”, aldus de sympathieke voorzitter.

Het geld uit de opbrengst van de Heuvelrugwijn heeft het fonds deels al besteed aan het project ‘Ouderen en kinderen samen’ in Woonzorgcentrum Beukenstein. Daar is een huiskamer ingericht en zijn een tv en drie Wii-spelcomputers geïnstalleerd die door ouderen en kinderen samen kunnen worden gebruikt. Het Heuvelrugfonds wil met dit project ouderen en kinderen bij elkaar brengen, enerzijds om de ouderen te vermaken met jeugdig enthousiasme, anderzijds om de jeugd te laten ervaren hoe leuk het is om iets te kunnen betekenen voor de oudere medemens. De rest van het geld wordt besteed aan een expositie in Beukenstein van de tekeningen die kinderen hebben gemaakt tijdens het project ‘Geluk in je rugzak’. Dit landelijke project voor schoolkinderen wordt op basisschool de Valkenheuvel gesponsord door het Heuvelrugfonds. Kinderen komen in groepjes bijeen en praten, schrijven en tekenen over geluk. Het resultaat van deze bijeenkomsten is dus binnenkort te zien in Beukenstein.

advertentie
advertentie