Schoolvoetbaltoernooien Driebergen wederom succes

Nieuws

DRIEBERGEN - Op woensdag 13 en 20 april zijn de jaarlijkse Driebergse schoolvoetbaltoernooien voor respectievelijk onder- en bovenbouw weer gehouden. Het was een enorme drukte. Over beide dagen verspreid speelden er zo’n 490 kinderen om de eer van hun school te verdedigen.

door Wesley Bekker

Ingrid Smink, in de organisatie verantwoordelijk voor het contact met de scholen, kijkt voldaan terug op beide dagen. ,,Het was heel gezellig en vooral weer erg druk. De sfeer onderling was, zover ik heb gezien, zeer gemoedelijk. Natuurlijk stond iedereen voor zijn eigen school te juichen maar ik heb niet kunnen zien dat er vervelende dingen zijn geroepen of iets dergelijks.’’

Volgens Smink liep alles soepel. ,,Ik heb het idee dat alles goed liep. Op het toernooi voor de bovenbouw was het wel erg warm maar ook dat heeft niet voor grote problemen gezorgd. Er werd goed gedronken bij de partytenten. Eén jongetje is even bevangen geraakt door de hitte maar verder was alles onder controle.’’

Met name de tweede speeldag leverde veel spektakel op. Maarliefst zeven van de acht finales mondde volgens Smink uit in strafschoppen.

Grote winnaar van de schoolvoetbaltoernooien was De Zonheuvel. De mannen veroverden de titels in groep drie en vier. De dames waren de sterkste in groep 3/4 en groep 7 De Valkenheuvel wist twee titels te bemachtigen: jongens groep 8 en meisjes groep 7. De Coolsma (jongens groep 6), Dolfijn (meisjes groep 5/6), Uilenburcht (jongens groep 7) en De Kring (jongens groep 3) moesten het allemaal met één titel doen.

De arbitrage was in handen van scheidsrechterscoördinator Paul Kooiman van CDN die 36 scheidsrechters op de been wist te krijgen.

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 6 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 17 uur geleden
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30