Nieuws van Kinderboerderij ‘t Woelige Nest

Nieuws

DRIEBERGEN - Het is een drukke tijd op de boerderij. Op 19 april kwam een groep bewoners van verpleeg- en verzorgingshuis Beukenstein op kraamvisite (lees pagina 15). Op het programma stond die dag ook het bezoek van basisschool De Wijngaard uit Doorn. Zij kregen van Thea Jelier les over jonge dieren. Vandaag kwam een groep van vijftien provincieambtenaren klussen in de ecotuin en kwam een kleutergroep van basisschool De Valkenheuvel de jonge dieren bewonderen. Die les nam Tineke Nijkamp voor haar rekening. Het is maar goed dat daarna de meivakantie begint, van 22 april tot 6 mei, zodat iedereen weer even op adem kan komen. In die tijd zijn geen lessen gepland.

Peuterochtenden

Er zijn op dit moment drie peuterochtenden per week en de ouders zijn bij toerbeurt verantwoordelijk voor de openstelling. Van tien tot half twaalf is de boerderij alleen voor de allerkleinsten geopend. De ouders regelen zelf de openstelling van de boerderij. Er zijn op dit moment tien ouders lid van deze oudergroep en het is soms best wel een geregel om de sleutel bij de juiste ouder te krijgen, maar over het algemeen lukt het telkens weer om op tijd open te gaan. Veel ouders maken gebruik van de extra openstelling van de boerderij.

Vrijwilligers

Voor Jeske Erlings is dit het derde jaar dat zij coördinator van de peuterochtenden is. Als coördinator maakt zij een planning voor de leden van de oudergroep die de boerderij tijdens een peuterochtend moeten openhouden. Ze heeft altijd met veel plezier samen met haar dochter de peuterochtenden bezocht. ,,De ochtenden zijn heerlijk rustig voor de peuters en de ouders hoeven niet bang te zijn dat de kleintjes onder de voet worden gelopen. Vooral met mooi weer is het genieten op het terras in de zon terwijl de peuters heerlijk samenspelen,” vertelt Jeske. Haar eigen dochter wordt binnenkort vier en gaat dus naar school, maar zij blijft nog even aan als coördinator. Ook blijft ze op de woensdagmiddagen als gastvrouw op de boerderij werken. Een gastvrouw of -heer opent de boerderij, regelt de verkoop vanuit het winkeltje en houdt toezicht op de speeltuin. ,,Ik ben er dan toch met mijn dochter, dan kan ik me net zo goed ook nuttig maken,” zegt Jeske. Ze heeft onlangs haar opleiding tot boekhouder afgerond en wil zo snel mogelijk aan de slag. Of ze daarna nog tijd heeft voor de kinderboerderij is afwachten, maar ze hoopt van wel. ,,Het is een prachtige plek waar ik graag kom en waar veel ruimte is voor eigen initiatief,” voegt ze er nog aan toe.

Informatie

Kinderboerderij ‘t Woelige Nest, Boterbloem 3 (ingang Hoendersteeg), telefoon 0343-521351, website www.kinderboerderij-driebergen.nl.

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 21 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 4 jul, 20:45
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30