Terugblik: Paasfair landgoed Zuylestein

21 april 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN/LEERSUM - Tijdens het stralende weekeinde van 16 en 17 april kwamen honderden bezoekers genieten van de Paasfair in de mooie tuinen van Landgoed Zuylestein. De bezoekers werden vriendelijk ontvangen en konden op hun gemak de 37 standhouders bezoeken. Dit jaar was een groter gedeelte van de landschappelijke ‘garden’ te bezichtigen. Landgoed eigenaar Alain de Brauwere was bij het hele evenement aanwezig en gaf uitleg over de historie van Zuylestein. Ook over de restauratie van het Landgoed en de toekomstige ontwikkelingen kon hij positieve mededelingen doen. De standhouders toonden zich tevreden met de aanloop, die, samen met het lenteweer voor een geslaagde Paasfair zorgden.

door Manus van Gent

Het wordt al enigszins traditie om op het weekend voor Pasen op Landgoed Zuylestein een gevarieerde paasmarkt te houden. Gelegen op de grens tussen Leersum en Amerongen is dit fraaie landgoed goed bereikbaar.

Dit jaar waren er liefst 37 standhouders van kaliber, gezellig gegroepeerd onder ruime, witte tenten. Er stond een nostalgisch ijscokarretje in de tuin, voor de kinderen was er poppenkast en op meerdere plaatsen werden koffie, drankjes en heerlijke sandwiches gepresenteerd. Op de fair zelf was een keur aan natuurlijke, zorgvuldig gemaakte lekkernijen te koop, zoals pruimen op port, bijzondere kaasjes en traditionele Paas chocolade. Ook landelijke producten als rieten korfjes, ambachtelijke kasten, picnic kleden en buitenkleding kregen veel belangstelling.

In de middag speelde een klein orkest bij het Poortgebouw - een vriendelijke noot bij entree en bij vertrek.

Alain de Brauwere gaf nog mee dat de aanleg van de Geurentuin vordert en dat komende tijd meer, en andere activiteiten op Zuylestein zullen plaatsvinden.

Meer informatie op www.landgoedzuylestein.nl

advertentie
advertentie