KLPD kan eind van het jaar het pand weer in

Nieuws

DRIEBERGEN - Het is alweer een half jaar geleden dat er brand was uitgebroken in het KLPD-pand aan de Faunalaan. Daarbij is de hele benedenverdieping verloren gegaan. De zestig medewerkers van de aldaar gevestigde facilitaire dienst werden na de brand elders ondergebracht en de technische recherche startte een onderzoek omdat brandstichting werd vermoed. Een half jaar later is het pand nog echter steeds dichtgetimmerd en zijn de daders spoorloos.

door Katka Kolmas

Hoewel meteen na de brand de verwachting was dat het werk spoedig zou kunnen worden hervat, kan Jos Klare, persvoorlichter van de KLPD in Driebergen, nog steeds geen precieze datum noemen. ,,Er wordt nog gewerkt aan de renovatie van het pand. We verwachten de twee verdiepingen eind van het jaar weer in gebruik te kunnen nemen”, aldus Klare.

Omdat het vermoeden bestond dat de brand was aangestoken en de KLPD in deze zaak slachtoffer was, is in verband met de objectiviteit een ander corps belast met het onderzoek. Volgens de woordvoerder van het landelijk parket Rotterdam, Wim de Bruin, is er wel een strafrechtelijk onderzoek ingesteld, maar heeft dat tot nu toe niets opgeleverd. De daders zijn nog steeds spoorloos. Dit ondanks het feit dat op de bewakingsbeelden twee mannen te zien zijn die rondlopen met jerrycans. Deze twee mannen zijn na de brandstichting naar alle waarschijnlijkheid gevlucht in de richting van woonwijk De Woerd. Een getuigenoproep heeft niets opgeleverd.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 5 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 30 jun, 11:45