Vergunning voor Centrumplan

Nieuws

MAARN - De procedure rond de vergunning van de ontwikkeling op de hoek Raadhuislaan/Tuindorpweg (Centrumplan/Plus) heeft een onverwachte wending genomen tijdens de behandeling van het onderwerp bij de commissie Bezwaarschriften maandagavond. De laatste bezwaarmaker, Wim van Oostveen, trok zijn bezwaarschrift in: ,,Ik blijf niet alleen tegen windmolens vechten, het is zinloos.”

Plus opent eind juni noodwinkel op Buntplein

door Monique José Timmermans

De komst van een verbeterde Plus supermarkt in het centrum juicht Van Oostveen toe. Zijn bezwaren richten zich tegen de massaliteit van het te ontwikkelen gebouw.Van Oostveen legde de commissie uit dat hij onverminderd bezwaar heeft tegen de bouw van de vierde laag op het nieuwe appartementen- annex winkelcomplex. ,,Het is nog nergens in Maarn toegestaan en past niet binnen het groene, dorpskarakter. Bovendien zou er een precedentwerking van uit kunnen gaan voor volgende ontwikkelingen.” Hiermee doelde hij op de locatie vanaf de huidige DA Drogist tot aan het Gezondheidscentrum. ,,Van deze panden is immers een deel reeds in handen van een projectontwikkelaar.”

Met het intrekken van het laatste bezwaar is de 1e fase bouwvergunning voor de ontwikkeling, ingediend door projectontwikkelaar OVOM onherroepelijk. De eveneens bij de hoorzitting aanwezige directeur/eigenaar Jacques de Wit van OVOM is blij. ,,We hebben veel tijd en energie in de gedurende procedure ingediende bezwaren gestoken. Bij ons is begrip voor de situatie, er verandert natuurlijk veel. Maar nu overheerst de blijdschap en opluchting dat we door kunnen. Het is inmiddels al 10 jaar later dan gepland."

Start verkoop

OVOM gaat de laatste hand leggen aan de verkoopbrochures van de appartementen. De verkoop kan dan naar verwachting half mei opgestart worden. Voor de verkoop is Breur Makelaardij ingeschakeld. ,,Dan weten mensen hoe de appartementen eruit gaan zien en wat de prijzen worden. Tot nu toe kon ik daarop geen antwoord geven”, aldus De Wit. Volgens de ontwikkelaar is er voldoende animo voor de woningen. ,,Als alle geïnteresseerden daadwerkelijk zouden willen kopen, komen we te kort.”

Over het moment waarop gestart wordt met de bouw laat De Wit zich niet uit, hij gaat er vanuit dat het dit jaar zal zijn. ,,We wachten niet tot 70% van de appartementen is verkocht, echter er is wel een kritische massa nodig om de bouw te starten."

Voor de Plus supermarkt van Theo van Schaick betekent de nieuwe fase die het project ingaat dat verhuizing naar het Buntplein in zicht komt. Inmiddels heeft Theo van Schaick bevestigt dat de voorbereidingen voor de tijdelijke huisvesting op het Buntplein gestart zijn. Hij verwacht daar de tweede helft van juni de deuren te openen. De vergunning voor deze tijdelijke supermarkt is reeds verstrekt door de gemeente en staat na verlenging vestiging tot uiterlijk juni 2013 toe.

Voor de bewoners rondom het plein komt er nu na jaren een einde aan het troosteloze uitzicht op een betonplaat met bouwhekken.

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 23 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 4 jul, 20:45
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30