Open Huis bij verbouwd Klein Haksfoort

14 april 2011 om 00:00 Nieuws

MAARSBERGEN - Omdat de verbouwing is afgerond organiseerden Frans en Wilma Donselaar afgelopen zaterdag een open huis voor familie, vrienden en bekenden. Iedereen kon een kijkje nemen in de nieuwe groepsaccommodatie en de vergaderzaal, waaraan sinds september 2010 is gewerkt.

door Han Overkamp

De groepsaccommodatie en de vergaderzaal zijn gebouwd in de deel van de ruim honderd jaar oude boerderij aan de Rottegatsteeg 3. Groepen tot maximaal 19 personen kunnen er verblijven; met name familie- en vriendengroepen. In de verblijfsruimte is een stijlvolle schouw gebouwd. De grote glazen deuren van de deel brengen veel licht naar binnen en bieden een weids uitzicht. De heel oude steunbalken, schoongemaakt en geolied, geven een rustieke uitstraling. Alle kamers hebben eigen sanitair. De vergaderruimte is ruim geoutilleerd en biedt ruimte aan kleine en grote groepen.

Frans en Wilma zijn aan het eind gekomen van een lang proces. Het begon in de negentiger jaren met het denken aan ‘verbreding’’. Frans: ,,We wilden toen al meer gaan doen dan alleen maar voor de dieren zorgen. Niet alleen vanwege de moeilijke tijden in de agrarische sector, maar ook omdat wij geen opvolger hebben. In 2007 hebben wij dan ook besloten een vergunning aan te vragen voor een groepsaccommodatie’’.

Vervolgens organiseerde Wilma kinderfeestjes op de boerderij: ,,Het was toen voor het eerst dat er gasten op het erf rondliepen. Dat was wennen, maar als het ware een vingeroefening voor wat later op ons af zou komen’’. Tevens werd de deel incidenteel verhuurd voor feestjes van familieleden of bekenden.

De vergunning voor de bouw van de groepsaccommodatie liet in totaal vier jaar. In die periode werd de boerderij als gemeentelijk monument aangewezen en de procedure bij de gemeente werd daardoor complexer. Maar vanaf volgend maand is het zover: binnen en buiten zijn de gasten welkom.

Buiten is er een overdekt terras in de oude hooiberg gebouwd en ligt er een ruime speelweide op kinderen te wachten. Aan de veiligheid is gedacht door het toeristische deel af te scheiden van het veeteeltbedrijf.

Wilma en Frans werden in de bloemetjes gezet en mochten veel complimenten ontvangen van de vele bezoekers van het open huis.

advertentie
advertentie