Muziektheater, rondleidingen en een veiling op Broekhuizen

Nieuws

LEERSUM - Kasteel Broekhuizen spreekt in Leersum nog altijd tot de verbeelding. Daarom zal het programma ‘Magnifiek Broekhuizen’ dat de Stichting KunstRijk tijdens het Pinksterweekeinde op zaterdag 11 en maandag 13 juni bij het kasteel zal brengen bij velen in de belangstelling staan. Er zullen ook rondleidingen zijn die belangstellenden een unieke gelegenheid bieden om het kasteel ook eens aan de binnenkant te bekijken.

door Jan Meijer

Stichting KunstRijk verzorgt al tien jaar kunstprojecten. Nu heeft men Broekhuizen gekozen om door middel van muziek, zang en toneelspel fragmenten uit de geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners levend te maken. Spelers, musici en zangers zullen met het thema ‘Tijd’ voor verrassingen zorgen.

Regisseuse Nelleke Nieuwboer vertelt: ,,Kasteel Broekhuizen is als in Doornroosje: een weelderig landgoed, maar een huis met veel vergane glorie. De spelers zien in hun eigen periode elementen van andere tijden. Ze beleven iets van verval dat komen gaat. Op een mooie gedekte tafel ligt een kapot bord of een roestig mes. Een schilderij zal een gat hebben en er liggen kapotte tegels. We sluiten daarbij aan bij de versleten traploper en gaan de gaten daarin niet wegmoffelen. De spelers zullen spelen dat ze het publiek niet kunnen waarnemen, maar wel af en toe een glimp opvangen van iets dat in een andere tijd speelt. Voorwerpen kunnen veel vertellen en besef bij brengen dat de beker waar je iedere dag uit drinkt op een gegeven moment door een kleinkind als iets bijzonders wordt gezien. Eén van de bedienden kan alle tijdsperiodes zien en speelt een grappige rol als intermediair tussen spelers en publiek. Dit geeft het stuk extra dimensie. Ieder kan zijn eigen conclusies trekken.’’

Er zijn op zaterdag 11 juni en op maandag 13 juni voorstellingen om 12.30, 14.30, 16.30 en 20.00 uur. Kaarten kosten € 19,50 (avondvoorstellingen € 25,-). Er is groeps- en gezinskorting mogelijk. Voor details zie www.kasteelbroekhuizen.com.

Rondleidingen

Op 11 en 13 juni zal om 10.00 uur een rondleiding worden verzorgd door Ph. Middelman, een kenner van de historie van de Van Nellesteijns bij uitstek. De rondleiding duurt ongeveer één uur. Er zal tijdens deze rondleiding ook een video worden gepresenteerd waarin jonkvrouw Agnies Pauw van Wieldrecht vertelt over haar belevingen op Broekhuizen. De kaarten voor de rondleidingen kosten € 12,50 inclusief koffie.

De Lions Leersum organiseert op 4 juni een veiling van een deel van de curieuze, soms wat beschadigde voorwerpen en een deel van de waardevolle spullen. De opbrengst gaat naar goede doelen. Bezichtigen kan van 9.30-10.30 uur. De spullen kunnen worden opgehaald op 14 juni 2011 of worden meegenomen na de laatste voorstelling op 13 juni. Toegang (incl. parkeren): € 2,50.

Kaarten bestellen voor een voorstelling, rondleiding of veiling: info@kunstrijk.nl of 030-6912419 of 06-44994817 o.v.v. dag en tijstip waarvoor de bestelling geldt.

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 21 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 4 jul, 20:45
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30