Nieuws van Kinderboerderij ‘t Woelige Nest

7 april 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Het werk aan de ecotuin vordert gestaag. Vrijwilliger Toon van der Sande, van oorsprong bosbouwer, heeft een prachtig ontwerp voor de tuin gemaakt en het plaatje begint langzaam vorm te krijgen.

Vorige week is het terreintje afgezet met een hek en is een gat voor het vijvertje gegraven. Toon verzamelt nu allerlei materialen voor de tuin. Hij heeft speciaal zandsteen gekocht in Limburg, er ligt een stapel stenen en kruiken voor muurtjes die bescherming gaan bieden aan salamanders en hij heeft blokjes hout en boomwortels verzameld waarin een speciaal microklimaat voor veel insecten moet ontstaan.

Het bestuur is daar bijzonder blij mee. Voor de aanleg van de tuin krijgt de boerderij hulp van de provincie Utrecht. Een groep van 15 provincieambtenaren komt op 20 april in het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen klussen in de tuin. Op die dag worden de verzamelde materialen geplaatst en worden ook de opgekuilde planten uitgezet. Hier alvast een foto van hoe de tuin er nu uitziet, volgende keer is er hopelijk veel meer op te zien.

Activiteiten/Agenda

Deze week zijn de peuterochtenden weer begonnen. De boerderij is dan op dinsdag, woensdag en donderdag ook ‘s morgens open, speciaal voor de peuters omdat die ‘s middags meestal slapen.

Hun ouders zorgen bij toerbeurt voor openstelling van de boerderij. Dit werkt heel goed, al kan de pool ouders nog wel wat versterking gebruiken. Opgeven kan via de website.

Kraamvisite

Er worden nog steeds geitjes en lammetjes geboren op de boerderij. Na twee weken mogen de jonge geitjes de kraamkamer verlaten en keren terug naar de geitenwei, waar ze door jong en oud kunnen worden bewonderd. Op 19 mei komen twintig senioren uit Beukenstein op kraamvisite. Het team van de kinderboerderij serveert dan koffie en thee met beschuit, en de bewoners krijgen alle tijd om de jonge dieren te aaien. De week komen bewoners van de huizen Sparrenheide en Nassau-Odijkhof op bezoek.

Vrijwilligers

Jordy Willemse is het pleegkind van vrijwilligster Thea Jelier. Hij komt altijd met Thea mee als zij dienst heeft op de boerderij en hij helpt altijd graag mee. Hij is nooit te beroerd om een klusje te doen.

Op de foto geeft hij net de afvalemmer een sopje. Hij heeft ook meegedaan aan de voercursus voor kinderen die Thea geeft en kan dus zelfstandig voeren. Gelukkig heeft hij ook altijd nog tijd genoeg om in de speeltuin te spelen met zijn vriendjes!

u Kinderboerderij ‘t Woelige Nest, Boterbloem 3 (ingang Hoendersteeg), tel: 521351, website www.kinderboerderij-driebergen.nl

advertentie
advertentie