Tramjam: daar zit muziek in

7 april 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - In Café De Tram was het afgelopen vrijdag een groot muzikaal feest. De twaalfde editie van de Tramjam was een succes en trok veel muziekliefhebbers. De leden van de Amerongse band Traffic Light zorgden voor een drumstel en andere instrumenten die ze deelden met enthousiaste muzikanten.

Veel muziek-liefhebbers bij twaalfde editie

door Marleen Rikkengaa

Traffic Light bandleden Jonathan Kits en Lucas Bronsvoort zijn de drijvende krachten achter de Tramjam. Een aantal jaren geleden is het bedacht door het jongerenwerk en was het vooral bedoeld om jongeren de mogelijkheid te geven samen muziek te maken. Na korte tijd namen Kits en Bronsvoort de organisatie over en is het uitgegroeid tot een volwassen muzikale avond voor jong en oud. Dit is ook te zien aan de bezoekers van deze avond: muziek voor iedereen.

Traffic Jam opende de avond met een aantal bekende nummers, waarna de band Solid Green de instrumenten ter hand nam en de Tram voller en voller stroomde. ,,Er zijn veel bandjes in Amerongen en veel bandleden hebben al eens samengespeeld, waardoor het makkelijk is om samen muziek te maken tijdens de Tramjam’’, vertelt Kits enthousiast. ,,Iedereen neemt zelf zijn gitaar of ander instrument mee en gaat spelen. Ook is er altijd het nodige zangtalent op deze avonden.’’

De muzieksoort die de muzikanten ten gehore brengen is meestal blues, jazz, funk en popmuziek. Zo is Trafic Light een echte coverband die oude en nieuwe bekende popsongs vertolkt. De muzikanten komen op deze avond niet alleen uit Amerongen, ook Veenendaal, Elst en Leersum zijn goed vertegenwoordigd. ,,De leden van de bluesband Solid Green proberen een dergelijke jamavond ook in Veenendaal van de grond te krijgen’’, weet Kits te vertellen.

Volgens Kits is de sfeer altijd goed tijdens de Tramjam avonden. ,,Er zijn nooit problemen en iedereen waardeert elkaars muziek. Wie het leuk vindt om muziek te maken is welkom. Je hoeft je niet van te voren te melden als je muziek wilt komen maken. We proberen het zo veel mogelijk ongedwongen neer te zetten, zonder regie. ‘’ Tegen elf uur ‘s avonds is het café helemaal vol en is het inderdaad een groot muzikaal feest waar zowel de muzikanten als de bezoekers van genieten.

Met een à twee van deze avonden per jaar moeten de liefhebbers weer even geduld hebben tot de volgende Tramjam.

advertentie
advertentie