Bloemenkoningin Linda van Vliet heeft er zin in

7 april 2011 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Ze stond stralend op het podium van Ginkelduin. Na maanden geheimzinnigheid werd zaterdag 2 april om 21.34 uur Linda van Vliet (21) door burgemeester Frits Naafs gekroond als opvolgster van Miranda Schuilenburg. ,,Laat het nu maar komen, ik ben blij dat het stiekeme gedoe nu eindelijk voorbij is.’’

‘Ik ben blij dat het stiekeme gedoe voorbij is’

door Jan Meijer

Maar eerst werd Miranda Schuilenburg ontkroond - ‘ik had er nog wel een jaartje aan vast willen plakken’, na een warm dankwoord aan iedereen die haar een onvergetelijk jaar hadden bezorgd. Daarna startte het jaar van Linda van Vliet: ,,Toen ik in november door bestuurslid Dianne Roodenburg werd gebeld en mij heel onschuldig vroeg ‘we willen je wat vragen’, was ik aan het werk. Het drong nog niet zo tot me door, maar na even nadenken viel het kwartje: Ik mocht Bloemenkoningin worden. Ik heb in het verleden wel eens gezegd ‘als ze me vragen, dan doe ik het echt niet’, maar nu het echt zo was, ging ik er toch over nadenken. Ik wilde weten wat erbij komt kijken, maar na een telefoontje met mijn moeder en in de overweging dat het de enige kans is die je krijgt om zoiets unieks mee te maken, zei ik ‘Ja’.’’ Ze voldoet volgens Joop de Fluiter, met zijn echtgenote Gerda al enkele jaren begeleiders van de Bloemenkoningin, aan alle eisen:,,Het bestuur heeft elk jaar een rijtje namen. De kandidaten moeten behalve een goede uitstraling, ook bepaalde karaktereigenschappen bezitten. En Linda voldeed daaraan. Ze is al zeven jaar bestuurslid van de Jeugdraad en weet precies wat er bij het bouwen van een corsowagen komt kijken.’'

Linda van Vliet is een rasechte Leersumse. ,,Ik heb de lagere school op De Hoeksteen gezeten en daarna in Maarsbergen op de SGM, de theoretische leerweg. Vervolgens op het ROC Midden Nederland in Utrecht mijn opleiding tot onderwijsassistente afgerond en nu volg ik de deeltijdopleiding op de PABO. Mijn stage op De Meander is inmiddels een baan geworden.’’ En dus mag worden vastgesteld dat Linda van Vliet een plek in die unieke Leersumse samenleving heeft ingenomen. Haar uitverkiezing tot Bloemenkoningin is daarin het voorlopige hoogtepunt.

Vanaf haar besluit om ‘Ja’ te zeggen was het nog lang rustig. Eerst nog kennismaken met de bestuursleden en dan op naar Gerrie van de Garde op haar modevakschool om met haar stof uit te zoeken voor de jurken. ,,Toen kwam meteen het eerste probleem: ik heb een knalgele auto, die iedereen kent en dus moest ik vaak met de auto van mijn moeder op pad. We bladerden wat boeken door, Gerrie maakte een schets en het was meteen raak. ‘Dat is ‘m. Dat wordt mijn jurk’.’’ Joop de Fluiter weet dat andere hoogheden jaloers zijn op de outfit van onze Bloemenkoningin.

De laatste weken was de spanning groot, want iedereen wil weten wie het wordt en zit te vissen naar de naam. Dat is een ‘sport’ geworden waaraan ook Linda van Vliet niet ontkwam. Ze bekende zaterdag op het podium even met klamme handen te hebben gestaan, maar ze staat te popelen om samen met het nieuwe promotieteam er tegenaan te gaan. Met: ,,Het zal druk worden, maar dat maakt het ook leuk,’’ begint Linda van Vliet aan haar taak.

advertentie
advertentie