Bewoners van De Tienden zijn wachten beu

Nieuws

LEERSUM - Woonwagenbewoner Tinus van Engelen wil terug naar zijn plek. Begin september gaf de gemeente hem te verstaan, dat hij woonwagenlocatie De Tienden met spoed moest verlaten. Twee weken later zou de langverwachte de bouw van zijn nieuwe woning beginnen. Maar het liep anders en voor Van Engelen is de grens nu wel bereikt.

door Michiel Schaaij

,,De gemeente heeft beloofd, dat we op 1 december de sleutel van de nieuwbouw zouden krijgen’’, zegt hij. Maar Van Engelen en zijn zoon Henk wonen nog steeds op een tijdelijke stek. Aanvankelijk verbleven de twee in recreatiedorp De Ossenberg in Overberg. Dat was behelpen en de afstand naar zijn thuisbasis was te groot. Eind november verkasten de twee daarom naar vakantieappartement Klavertje Vier, niet ver van de vertrouwde woonwagenlocatie. De Tienden is al zo’n kwart eeuw de thuisbasis van Van Engelen en zijn zwager Henk Wolters. ,,Verhuizen willen we niet, we horen thuis in deze buurt’’, zeggen ze. Maar het gesteggel over de toekomst van De Tienden gaat hen niet in de koude kleren zitten. Wolters woont met zijn invalide vrouw Popke en hun zoon Richard in een krappe woonunit. De aangepaste behuizing werd in het kader van de Wet Maatschappelijke ondersteuning door de gemeente geplaatst. Eerder werd de inmiddels afgevoerde woonwagen van Wolters aangepast, al was daar wel een gerechtelijke uitspraak voor nodig. ,,De contacten met de gemeente verlopen moeizaam en dat is nog netjes uitgedrukt’’, aldus Wolters. Maar wat de bewoners vooral steekt, is dat de nieuwbouw steeds maar weer vertraging oploopt.

,,Rechterlijke uitspraken en de positieve opstelling van bewoners van De Tienden en Griftdijk noodzaken tot snel doorpakken’’, schreef het college al in 2009 aan de gemeenteraad. Inmiddels heeft zich een half dozijn gemeentelijke projectleiders met de kwestie bezig gehouden. Bovendien werd voor € 30.000 een externe adviseur van bureau Arcadis ingehuurd. Dat heeft echter nog niet tot het gewenste resultaat geleid. Verantwoordelijk wethouder Tim Verhoef (Groen Links/PvdA) kwam voor de camera van RTV Utrecht niet verder, dan de verwachting dat het nog wel een tijdje gaat duren. Hij gaf toe dat er fouten zijn gemaakt en heeft daarvoor zijn verontschuldigingen aan de bewoners aangeboden. Voordat de schop de grond in kan, gaat het college een aangepast voorstel aan de gemeenteraad voorleggen.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ gisteren
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04
Afbeelding
Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking 3 aug, 17:48
Afbeelding
‘Fantastisch om mensen zo te zien genieten’ 3 aug, 07:30