Nieuwe voorzitter Harmonie Manderen

Nieuws

De vertrekkend voorzitter werd geroemd om haar bestuurlijke kwaliteiten en tomeloze inzet. ,,Ze heeft bovendien een geweldig netwerk”, aldus Nick Breur. ,,Betty was samen met Marga Jansen de moeder van Manderen”, vertelt secretaris MarJa de Gelder: ,,Ze zocht verbinding in de vereniging en behalve voor besturen, stak ze ook haar handen uit de mouwen om bijvoorbeeld gordijnen voor een optreden te naaien.”

MAARN - Harmonieorkest Manderen heeft een nieuwe voorzitter. Tijdens het Voorjaarsconcert droeg Betty van der Meulen onder toeziend oog van het toegestroomde publiek het stokje over aan Nick Breur.

door Monique José Timmermans

Betty van der Meulen kwam niet vanwege haar muzikale achtergrond bij de Harmonie. ,,Nee, wel droeg ik als wethouder van Maarn Manderen altijd al een warm hart toe, maakte ik me sterk voor financiële middelen en heb ik ook de eerste steen gelegd voor het clubgebouw. Voor mij was het leuke dat ik in een nieuwe situatie terecht kwam. Bij Manderen kwam ik met heel andere onderwerpen in aanraking dan in de andere dingen die ik had gedaan.” De sfeer van het samen genieten en de ontspanning die het musiceren geeft, hebben Van der Meulen het meest getroffen. ,,Daardoor ben ik zelf nu dwarsfluit gaan spelen.”

Het 25-jarig jubileum van het Harmonieorkest was een hoogtepunt tijdens de 5 jaar durende voorzittersperiode van Van der Meulen. ,,We hebben laten zien dat Manderen een orkest is dat er staat. En ik ben trots op de jeugdleden.” Een orkest betekent volgens Van der Meulen altijd de balans vinden tussen het omhoog brengen van het muzikaal niveau en het erbij betrekken van de leden die nog wat minder goed spelen.

Met Nick Breur krijgt de vereniging een voorzitter die op muzikaal gebied z’n mannetje staat. Met ruime ervaring in het dirigeren van harmonieën en als vaste invaldirigent van Manderen bekend met het orkest en haar leden. Hij wil het beleid van zijn voorgangster voortzetten. ,,Het gaat er vooral om dat we leuk en gezellig bezig zijn.”

Het gevarieerde Voorjaarsconcert werd nog eens extra luister bijgezet door de overhandiging van een cheque voor een lichtinstallatie van het Rabo Coöperatiefonds en drie nieuwe saxofoons van de Club van 100.

u www.manderen.nl.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47