Lopen voor bestrijding borstkanker

Nieuws

AMERONGEN - Vier vriendinnen uit Amerongen trekken de wandelschoenen aan en gaan op 8 en 9 oktober van Amersfoort naar Amsterdam lopen om geld op te halen voor de bestrijding van borstkanker. De organisatie A Sister’s Hope organiseert deze jaarlijkse actie.

Amerongse vriendinnen bundelen krachten

door Marleen Rikkengaa

Neel van Eck, Ineke ten Hoeve, Veronique Holdinga en Ivonne Freijer staan op een zonovergoten lentemiddag klaar voor hun wekelijkse training. De bossen bij Leersum vormen vandaag het wandelgebied. Enige tijd geleden besloten de vier om de handen ineen te slaan en een team te vormen waarmee ze hun steentje bij willen dragen aan de bestrijding van borstkanker.

De organisatie A Sister’s Hope organiseert een jaarlijkse tweedaagse wandeltocht van 60 kilometer om zoveel mogelijk geld in te zamelen dat gebruikt wordt voor onderzoek op het gebied van borstkanker. Deelnemers moeten per persoon €1.500,- bijdragen. Het is de bedoeling om door middel van donateurs het geld bijeen te krijgen. Het team van de vier Amerongse sportievelingen heet Sister’s Eckt met een knipoog naar de achternaam van Neeltje van Eck die het initiatief nam om deel te nemen aan de wandeltocht.

,,Ik ben zelf enkele jaren geleden getroffen door borstkanker en heb aan den lijve meegemaakt wat het betekent om deze ziekte te hebben. Vorig jaar is een collega na acht jaar overleden aan borstkanker. Ik heb nu de kans om iets te doen en die grijp ik aan”, vertelt een betrokken Neeltje. ,,Een op de acht vrouwen in Nederland wordt getroffen door borstkanker en dat zijn er veel te veel, er moet meer geld komen voor onderzoek”, vult Veronique aan. Ook Ivonne en Ineke vinden het fijn dat ze op deze sportieve wijze concreet iets kunnen bijdragen aan borstkankeronderzoek. ,,Als we mensen vertellen over onze inzameling voor dit doel, krijgen we veel hartverscheurende verhalen te horen. Bijna iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die getroffen is door borstkanker.”

De vier vriendinnen zijn naast het trainen druk met het inzamelen van de in totaal €6000,- voor het goede doel. Ze hangen posters op met informatie en benaderen mogelijke donateurs. ,,Bij voetbalvereniging DVSA staat een collectebus, binnenkort komen er twee collectebussen in Leersum te staan bij restaurant Touché en bij benzinestation Arie van Leeuwen. ,,Bij bloemenwinkel ‘t Blommeke in Amerongen kun je roze armbandjes van A Sister’s Hope kopen voor € 7,50. Van dit bedrag gaat € 5,50 naar het team van Sister’s Eckt. Wij dragen dat af aan A Sister’s Hope als onderdeel van het totaalbedrag dat we moeten inzamelen. De overige € 2,- gaat rechtstreeks naar A Sister’s Hope. En we staan in september met een kraam bij het 65-jarig feest van het MRC in Doorn”,vertelt Ivonne enthousiast. Komende zaterdag geeft het team een interview om 17.00 uur op radio 90fm.

Het sportieve team heeft een website gemaakt, www.sisterseckt.nl, waarop donateurs en belangstellenden hun vorderingen kunnen zien en het team stuurt een nieuwsbrief aan donateurs om ze op de hoogte te houden. Mensen die willen doneren kunnen dit doen door een donatie over te maken op bankrekeningnummer 2947137 t.n.v. Stichting A Sister’s Hope, te Amsterdam onder vermelding van Sister’s Eckt teamnummer 4115. Meer informatie: Neeltje van Eck tel. 06-30170040.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 19 minuten geleden
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 25 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24