Ook mannen zijn welkom op Vrouwendag

3 maart 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - ,,Vorig jaar was er veel discussie, maar we willen de dag nu vooral gezellig maken en feestvieren”. Cees van den Broek, initiatiefnemer van de Eurowinkel in het Driebergse postkantoor, geeft samen met twee dames van het Participatieteam (P-Team) Utrechtse Heuvelrug een toelichting op de viering van de Internationale Vrouwendag die komende zondag 6 maart in deze Eurowinkel zal plaatsvinden. ,,Mannen zijn ook welkom”, benadrukt hij. ,,De vrouwen van het P-Team willen dat iedereen meedoet en daar ben ik het helemaal mee eens; ik heb niet voor niets anti-discriminatie in mijn portefeuille.”

door Jan de Beer

Van den Broek is beleidsmedewerker asielzaken, integratie en volwasseneneducatie bij de gemeente. In 2009 wist hij te bewerkstelligen dat het leegstaande Driebergse postkantoor voor de Eurowinkel beschikbaar kwam. Met de opbrengst van deze tweedehands kleding- en boekenzaak worden de activiteiten van diverse maatschappelijke organisaties gefinancierd die eveneens allemaal in het postkantoor gevestigd zijn, zoals onder meer de Stichting Vluchteling Kinderen en het genoemde P-Team, een succesvolle netwerkorganisatie die zich inzet voor de emancipatie en participatie van allochtone vrouwen.

,,Met de viering van de Vrouwendag in dit gebouw, hopen we B&W nog eens te tonen hoe belangrijk het is dat deze voorziening in stand blijft”, zegt Van den Broek. Omdat TNT het postkantoor wil verkopen aan een projectontwikkelaar en alle organisaties in het pand daardoor dakloos dreigen te worden, heeft het Heuvelrugcollege (dankzij een motie van de SP) toegezegd dat men vóór 1 april met een oplossing zal komen. ,,We wachten allemaal gespannen af hoe het voorstel er uitziet”, zegt Van den Broek. En de twee dames van het P-Team vullen hem aan: ,,Het zou erg jammer zijn als deze Vrouwendag hier één van de laatste evenementen is.”

Op het programma, met als titel ‘Dans en Leef’, staan optredens van een Turkse folkloregroep, een buikdanseres, een flamenco-danseres, uiteenlopende muziek van onder meer de Hillbackband en diverse exotische drankjes en hapjes. Het feest wordt volledig gesponsord door de Eurowinkel zelf en is georganiseerd door het ‘eigen’ P-Team. Van 14.00 tot 18.00 uur.

advertentie
advertentie