Tribune De Ploeg moet leeg blijven

24 februari 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Het is opletten geblazen voor de toeschouwers van een zaalhockey of -voetbalwedstrijd. Strak langs de lijn moet het publiek in sporthal De Ploeg toekijken, terwijl de ballen in het rond vliegen. En dat met een mooie nieuwe tribune die helemaal leeg staat. Auke Bos, interim-voorzitter van hockeyclub De Haaskamp, en Piet van Dongen, voorzitter van ZVTA zaalvoetbal verbazen zich over deze situatie.

Sportclubs verbazen zich over situatie Veel liefhebbers wagen zich aan sierlijke dans

Auke Bos schetst de situatie in de Amerongse Sporthal. ,,De nieuwe tribune mag nog niet gebruikt worden. Nu zit het publiek kort langs het veld. Dat is met zaalhockey gewoon gevaarlijk. Er zwaaien hockeysticks in de rondte en het publiek moet constant de bal in de gaten houden. Als je een hockeybal tegen je aan krijgt, is dat echt pijnlijk. Bovendien moet een scheidsrechter met zaalhockey buiten de lijnen lopen. Dat betekent nu dat de scheids over de benen van toeschouwers heen moet springen. Dit kan echt niet. Wij kunnen ouders van onze leden nog wel afraden om naar een wedstrijd in de zaal te komen kijken, maar toeschouwers die met de uitploeg meekomen, kan je niet meer dan een uur in de kantine laten zitten. Mijn definitie van een sporthal die ‘klaar’ is, is dat de hal ook voor publiek toegankelijk is.”

Zaalvoetballer Piet van Dongen valt zijn hockeycollega bij. Het zaalvoetbal gaat het hele sportseizoen door en ZVTA heeft behoorlijk last van de situatie in de sporthal. ,,De tribune mag niet gebruikt worden, we kunnen pas sinds een paar weken douchen en er waren lang problemen met de wc’s. Mensen moesten buiten in een Dixie hun behoefte doen, maar vaak plasten ze gewoon buiten. Er is ons al een aantal keer toegezegd dat de tribune snel open zou gaan, maar er gebeurt steeds niks. Als ik dit geweten had, waren we dit seizoen wel in andere sporthallen in de omgeving gaan voetballen”, aldus Van Dongen.

Volgens de ZVTA-voorzitter wil Woningbouwvereniging Amerongen gewoon scoren met de snelle openstelling van de gerenoveerde sporthal. ,,De hal is heel mooi geworden. Maar ze hadden beter een half jaar kunnen wachten met de opening en zorgen dat alles in orde is. Bovendien is het slecht voor de zaal dat het publiek nu langs de lijn zit. In de vorstperiode liepen de toeschouwers allemaal pekel en andere troep naar binnen.”

Geen andere optie

Ilona Drenth zegt namens de Woningbouwvereniging, de eigenaar van De Ploeg, het te betreuren dat de twee voorzitters zo reageren. ,,Er is aan de gebruikers uitgelegd waarom de situatie in De Ploeg zo is. De zaal is sportklaar gemaakt, maar er wordt binnenkort nog een deel aangebouwd. De tribune wordt gezien als onderdeel van die bouwput. In een bouwput mogen mensen simpelweg niet zitten. De veiligheid van het publiek kan dan niet gegarandeerd worden.”

Drenth zegt dat langer wachten met het openstellen van de sporthal geen optie was. ,,Dat zou voor scholen, die in de sporthal gymmen, verstrekkende gevolgen hebben. De Ploeg kan niet zomaar een jaar dicht. Waar moet er dan gesport worden? Natuurlijk is het jammer dat de tribune nog niet gebruikt mag worden, maar het is nu niet anders. Het is de enige optie. Ik ben trouwens in de veronderstelling dat hierover duidelijk is gecommuniceerd. Het spijt mij dan ook dat deze twee gebruikers zich miskend voelen. Mensen zijn welkom bij ons als ze vragen hebben over de situatie in de sporthal.”

advertentie
advertentie