Nieuwtjes van Kinderboerderij ‘t Woelige Nest

13 januari 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Hoewel het nog winter is, zijn er net voor Kerst op de kinderboerderij vier caviaatjes geboren, twee bruine en twee witte. Moeder en kroost maken het goed. Jonge cavia’s kunnen vlak na de geboorte al zien, eten, lopen en hebben al een vacht. Dit in tegenstelling tot veel andere kleinere zoogdieren zoals konijnen, muizen en poezen. De diertjes groeien snel. Eén van deze cavia’s is overigens te koop. Het gaat om een witte mannetjescavia, nu drie weken oud. Ook is een zwarte vrouwtjescavia van een half jaar oud te koop, te bevragen bij de beheerder.

Activiteiten/Agenda

Het is koud in en rond de kinderboerderij en er zijn nog niet veel bezoekers, maar de medewerkers zijn al volop plannen aan het maken voor het komende jaar. Als eerste wordt in januari het toiletblok vernieuwd. Er komt een hangend toilet, een nieuw fonteintje en het geheel wordt opnieuw betegeld. Het bestaande sanitair was al behoorlijk verouderd en een hangend toilet is beter schoon te maken. Een deel van de kosten wordt gedragen door de gemeente als eigenaar van het gebouw. De resterende kosten worden opgebracht door de Soroptimisten Heuvelrug. Zij hebben hiervoor speciaal een actie opgezet.

In het voorjaar wordt vervolgens gestart met maar liefst twee projecten: de aanleg van een eigen educatietuin en een skelterbaan. In de educatietuin komen onder meer planten en elementen te staan die dieren aantrekken. Er komt bijvoorbeeld een nectarkroeg, een insectenhotel en natuurlijk een vlinderstruik in. Er wordt ook een paddenpoeltje aangelegd. Net voor de sneeuwval in december zijn alle planten uit de oude IVN-tuin overgebracht naar een stuk van de schapenwei. In het voorjaar wordt de toekomstige tuin omheind en kunnen de opgekuilde planten een definitieve plek krijgen.

In mei wordt een start gemaakt met de aanleg van een skelterbaan. Het ontwerp hiervoor is inmiddels gemaakt door architectenbureau WiM. Het gaat om een strook grond naast de speeltuin waarop een parcours voor de vele skelters en fietsjes wordt uitgezet. De kinderen kunnen daar ongehinderd fietsen, terwijl de ouders en peutertjes rustig op het gras en terras voor de kinderboerderij kunnen zitten. In het midden van deze strook is ook nog een konijnenheuvel gepland. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. De Lions Heuvelrug hebben toegezegd in mei te komen helpen met de aanleg. Tussen de bedrijven door zijn het bestuur en de beheerder ook druk met maatregelen in het kader van het keurmerk voor kinderboerderijen. Hie

u ‘t Woelige Nest, Boterbloem 3, www.kinderboerderij-driebergen.nl

advertentie
advertentie