Nieuwjaarswedstrijd Daltons in stijl

Nieuws

DRIEBERGEN - Eenmaal per jaar treffen oude toppers de huidige lichting klasbakken van v.v. Dalto. Deze traditie is vanaf de oprichting van de vereniging een happening waar iedereen rond de jaarwisseling naar uitkijkt. Ook deze editie stond weer bol van de verwachtingen, en die werden op zaterdag 8 januari ruimschoots waargemaakt. Het duel Huidig Dalto - Oud-Dalto eindigde in 1-1.

Beide coaches, Saelmans en Hoevers, deden voorkomen alsof het een gezellig potje voetbal zou worden, maar het was duidelijk dat ze elkaar geen duimbreed zouden gunnen. Voorafgaand aan de Erewedstrijd van het Jaar probeerden beiden bijvoorbeeld om Maarten Noordijk bij hun formatie in te leven. Maarten speelt dit seizoen bij DEV, maar is eveneens zaalvoetballer bij Dalto. Beide coaches vroegen hem, en er werd al gedacht over deels meespelen bij Huidig én deels bij Oud-Dalto. DEV besliste echter voor hem, door zelf te gaan voetballen.

Saelmans werd geflankeerd door zijn rechterhand van toen, W.F. de Kruif, Hoevers had als secondant de allereerste trainer van Dalto, de Cherry Plantinga. De huidige senioren kregen versterking uit de C-junioren. Bij Oud-Dalto traden illustere helden in het veld, zoals John de Witte en Marco Bos, samen met voetbalnamen van weleer zoals de Schele en de Smurf.

:Voor een uitgebreid verslag: zie www.nieuwsbladdekaap.nl in de rubriek Sport bij: Ingezonden, Nieuwjaarswedstrijd Daltons in stijl.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 40 minuten geleden
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 46 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24