Mijpe schildert op televisie

Nieuws

MAARN - ,,Het moment van de eerste ontmoeting was het spannends”, vertelt Mijpe over de opname van het EO televisieprogramma ‘Op zoek naar God’ waarin ze samen met zanger Gordon een schilderij maakt. ,,Als het absoluut niet had geklikt, zou het een moeilijk verhaal worden.”

Bijzondere ervaring met Gordon

door Monique José Timmermans

De spanning bleek nergens voor nodig. ,,We hebben zoveel gelachen, de dag was echt een feestje.”

In de laatste aflevering van de zesdelige serie, uitzending vanavond, gaat Gordon met Mijpe op pad. De vaak emotionele ervaringen tijdens zijn zoektocht naar God uit hij op het doek. Gordon leert bij Mijpe in haar atelier dat hij meer talenten heeft en schildert zijn droom.

,,We begonnen met het inkopen van materialen alvorens we naar mijn atelier ‘de Koepel van Stoop’ vertrokken.” Het was voor Gordon de eerste keer dat hij een schilderij maakte. Volgens Mijpe beleefde Gordon dezelfde ervaring als wanneer hij een liedtekst schrijft. Ook dan gaat zijn hand als vanzelf en dat was nu ook het geval.

Voor Mijpe was het een fantastische ervaring. ,,Ik heb Gordon leren kennen als een heel oprecht persoon met veel talenten. En we hebben ontzettend veel gelachen samen.” Dat terwijl Mijpe vooraf toch enige aarzeling heeft gehad ten aanzien van deelname aan het programma. ,,Er werd een professionele kunstenaar gezocht als afsluiting van alle ontmoetingen die Gordon in de serie programma’s had. Dat ruwe beeldmateriaal heb ik bekeken voordat ik ja zei.”

,,Ik kreeg er steeds meer zin in om de uitdaging aan te gaan. De ervaringen die ik had opgedaan met de opnames van het programma Goud, Wierook en Mirre stonden nog vers in het geheugen. Het stimuleerde me ook het programma met Gordon te maken.”

Goud, wierook en mirre, eveneens van de EO, is afgelopen dinsdag uitgezonden. Er gingen vier opnamedagen aan vooraf. In het programma stond het maken van een schilderij voor een goed doel centraal. ,,Ik koos voor een schipper die op zijn boten gezinnen met een ongeneeslijk ziek kind een fantastische vaartocht biedt. Het is geweldig te zien hoezeer mensen hiervan genieten. Het was ook aangrijpend. De opnames vielen in de periode dat ik ook werkte aan een project van KiKa (Kinderen Kankervrij).”

Respect

Voor Gordon heeft Mijpe respect gekregen. ,,De mooiste momenten heb ik beleefd samen met hem in de auto. Ik heb een andere kant van hem leren kennen en dat wijst je er ook weer op hoe bevooroordeeld wij als mensen - ook als Christenen - vaak zijn.”

‘Op zoek naar God’ is dagelijks uitgezonden van zondag 19 tot en met vanavond om 21.55 uur op Nederland 3. De laatste uitzending op vanavond is dus met Mijpe. Meer informatie is te vinden op www.mijpe.nl en www.opzoeknaargod.tv.

Mijpe zal het jaar afsluiten met een open huis op 29 december van 15.00 - 21.00 uur in het atelier ‘de Koepel van Stoop’, waar weer nieuw werk is te zien.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 6 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 23 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01