Terugblik: een weekend vol kerstactiviteiten

Nieuws

MAARN - Het eerste weekend van de Kerstvakantie stond in het teken van de kerstactiviteiten in Maarn en Maarsbergen. Op het besneeuwde 5 Meiplein begon de vrijdagavond met het traditionele Moonlight Shopping, georganiseerd door MMM (middenstand Maarn Maarsbergen). Met kerstconcerten, lichtjestocht en de expositie van de kunstenaars van Perron 3 was er tijdens het hele weekend voor elk wat wils.

door Monique José Timmermans

Met kinderen op de slee trokken de inwoners van de dorpen naar het centrum waar de warme chocolademelk en glühwein klaar stonden. De gasten werden door de middenstanders verwend met proeverijen van lekkernijen die bij deze tijd van het jaar horen of sfeervolle artikelen om ook thuis de Kerstsfeer te brengen. Voor de kinderen had Plus supermarkt gipsen kerstmannen en kerststallen om te beschilderen. Vol overgave gingen de jonge bezoekers hiermee aan de slag.

De lichtjeskuier op zaterdagavond was een groter succes dan de organisatie had durven hopen. Ruim 250 mensen lieten zich door de afgezand van Keizer Herodes op pad sturen naar hun geboortedorp. Een wandeltocht langs een lint van waxinelichtjes die de wandelaars leidde rond en over de Koeheuvels. Onderweg passeerde men de drie Koningen, herders, herbergier en uiteindelijk de stal. In de stal naast de kribbe Jozef en Maria uitgebeeld door voorgangers Simon Dingemanse en Toos Wolters.

Het avondlicht over de besneeuwde vlakte zorgde voor een feeërieke sfeer, waarvan een ieder onder de indruk was. In de opzet een breed publiek te bereiken is men zeker geslaagd. Na terugkeer bij de ontmoetingskerk stond ook hier warme chocolademelk klaar met oliebol. Na afloop van de avond kon ook nog eens €111,- overhandigd worden aan het Alpe d’HuZes team van BartHank.nl.

Traditioneel zijn de diverse kerstconcerten door verschillende uitvoerenden die ook dit jaar weer een groot publiek in kerstsfeer hebben gebracht. In de verschillende kerken klonken de bekende en onbekende kerstliederen, met gisteravond als afsluiting de samenzang door Harmonieorkest Manderen in De Twee Marken.

Tenslotte zorgde het pak sneeuw - behalve voor enige overlast - voor mooie plaatjes en sneeuwpret.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47