Tweede dichtbundel Maarnse Reinders

Nieuws

MAARN - Omlijst door pianospel en poëzievoordrachten is bij de dichter thuis in Maarn de tweede dichtbundel ‘Flessenpost’ van Tobias Reinders gepresenteerd.

Reinders begon in 2007 met het schrijven van gedichten en werd vooral geïnspireerd door de dichter Hans Andreus. Begin 2009 verscheen zijn debuutbundel ‘Volkomen tijd’ in eigen beheer. Daarin vooral abstracte gedichten met filosofische inslag.

Met de titel van zijn tweede dichtbundel - Flessenpost - wil Reinders zeggen dat men de gedichten hierin zou kunnen beschouwen als berichten die ergens vandaan komen, daar hun oorsprong kennen. De beelden van het eiland en de zee komen duidelijk terug.

De bundel is onderverdeeld met drie subtitels: Opgetelde stilte, Impromptu en In bruikleen. In Opgetelde stilte komen stilte en innerlijke beleving duidelijk aan bod. Stilte als oorsprong, een start, in het eerste gedicht Meditatie. In Impromptu krijgt het muzikale een plaats: zang, dans, klanken.

Met In bruikleen wil de dichter zeggen dat men de gedichten hier eigenlijk te leen heeft, terwijl men ze leest. Maar er is ook de letterlijke verwijzing naar wat men in het museum kan vinden, bijv. met de gedichten Museumstuk en Kleitablet. In het laatste gedicht Na Oosterend duidelijk het beeld van de Waddeneilanden.

Mensen gaan voort in een wandeling over het strand, denkend dat het alsmaar doorgaat, maar worden uiteindelijk toch weerhouden.

Flessenpost, gedichten is uitgegeven door uitgeverij In de Walvis/Boekhandel Roelants en voor €12,50 te koop bij Boekhandel Binkhorst in Doorn, Boekhandel Ribberink in Maarn en bij Boekhandel Kramer & van Doorn in Zeist.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47