Terugblik op kerstmarkt Leersum

23 december 2010 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Een lange traditie werd op zaterdag 18 december in ere gehouden. De Leersumse kerstmarkt lokte, ondanks de sneeuw en kou, vele Leersumers naar het Kerkplein. Mede doordat een aantal mensen de moeite hadden genomen zich te kleden naar het gebruik van de negentiende eeuw, heerste er een nostalgische sfeer, die werd geaccentueerd door optredens van EMM en natuurlijk Thomasvaer en Pieternel.

Thomasvaer en Pieternel blikken terug op 2010

door Jan Meijer

De kramen van de markt boden aan de winter gerelateerde artikelen aan. Plaatselijke ondernemers waren present, voor goede doelen was plaats ingeruimd. Acties voor Kenia met sieradenverkoop; voor Moldavië met wenskaartenbezorging en klussen en voor de strijd tegen kanker - David van de Velde gaat weer de Alpe d’Huez op, nu met zijn dochter Anouk - vroegen om steun.

Natuurlijk was Leo van Doorn er met een stal met een kameel, een ezel, geiten, kippen en eenden die veel bekijks trok van vooral de kinderen. Voor de inwendige mens was gezorgd en het geheel werd van passende en sfeervolle muziek voorzien door DJ’s Nico, Nico en Egbert.

Thomasvaer en Pieternel hadden het wel en wee van Leersum 2010 op een rijtje gezet en droegen dat een aantal malen op rijm voor. Thomasvaer had eigenhandig voor vuur had gezorgd in de korven voor de muziekkoepel. Betty Webber en Siem Dekker zetten wereldkampioen Stephan Goes in het zonnetje, hadden opgemerkt dat er veel nieuwe voorzitters in het Leersumse verenigingsleven zijn aangetreden en wisten dat er een wietplantage was ontmanteld en dat het ‘monster van Leersum’ was gestraft. De ‘boze buurmannen’ van EMM en de paardrijclub kregen ervan langs en natuurlijk was het slotakkoord voor de recent ontstane situatie van De Binder.

advertentie
advertentie