Huiskes: praktijk is levenswerk

Nieuws

MAARN - Met trots spreekt Annemarie Huiskes over haar praktijk voor Fysiotherapie en Fysiofitness in Maarn: ,,Ik ben trots op de praktijk die ik achterlaat. Het hoge kwaliteitsniveau en de gerealiseerde groei die nodig is om de toekomst met vertrouwen tegemoet te kunnen zien.”

Job en Gonda zetten fysio- praktijk voort

door Monique José Timmermans

,,Voor mij is het belangrijk om de continuïteit te garanderen en daarom heb ik nu gezocht naar een stabiele vorm voor voortzetting van de patiëntenzorg.” Met die patiëntenzorg doelt Huiskes ook op de verantwoordelijkheid die ze voelt voor de medewerkers die de zorg leveren en de samenwerkingsverbanden met andere disciplines in het gezondheidscentrum.

Bijna 40 jaar is de naam Huiskes verbonden geweest aan de fysiotherapie in Maarn. Immers in 1972 startte schoonmoeder Elly Huiskes de praktijk aan de Esdoornlaan, die in 1988 werd overgenomen door Annemarie Huiskes. Na de overname van de praktijk van Holdinga en de vestiging in het Gezondheidscentrum 8 jaar geleden is de groei werkelijk op gang gekomen.

Groot voorvechtster is Huiskes geweest van intensieve samenwerking met de huisartsen. ,,Dat zal het komende jaar echt zichtbaar worden als er een corridor is gerealiseerd tussen het gezondheidscentrum en de huisartsenpraktijk. Iedereen kan dan zo heen en weer lopen.” Bovendien heeft Huiskes ervoor gezorgd dat inwoners van Maarn voor alle soorten specialisaties binnen het vakgebied van de fysiotherapie het dorp niet uit hoeven. ,,Dat is goed voor de zorg in het dorp, maar een grote praktijk is ook noodzakelijk om te voldoen aan de eisen van verzekeraars.”

,,Fysiofitness bijvoorbeeld is nu een belangrijke poot binnen de praktijk, maar was 8 jaar geleden een sprong in het diepe.” Voor patiënten die in bewegen hun herstel vinden is fysiofitness een mooie manier om het bewegen langer vol te houden en daarnaast komen ook veel mensen zelfstandig trainen.

Job van Veldhuijsen en Gonda van Noppen zijn de nieuwe praktijkhouders, sinds respectievelijk 2003 en 2005 werken zij al in de Maarnse praktijk: ,,Eigen ondernemerschap, leidinggeven, toekomstperspectief uitzetten. Juist ook vanuit de loondienstsituatie heb je een visie op hoe dingen moeten gaan. Het is een uitdaging.” Diversiteit, kwaliteit en professionaliteit blijven de kernwaarden. ,,Daarin moet je voorop lopen dat hebben we de afgelopen jaren zeker meegekregen. Gelukkig hebben we een enthousiast team dat het waar kan maken.”

De overname is een lang traject geweest. Huiskes: ,,In eerste instantie is er door Job gewerkt aan een samenwerking met Somatic uit Doorn. Uiteindelijk bleek dit voor beide partijen echter niet de juiste oplossing op dit moment. Daarna is Gonda erbij gekomen en samen met Job met mij tot overeenstemming gekomen.” De komende maanden zal Huiskes het tweetal nog coachen, bovendien blijft zij binnen haar vakgebied als fysiotherapeute verbonden aan de praktijk.

De overdrachtsborrel met open huis zal plaatsvinden in het voorjaar. gezondheidscentrummaarn.nl/fysiotherapie

advertentie
advertentie
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Al 110 jaar jeugdzorg op Valkenheide 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 26 sep, 14:19
Afbeelding
Grote brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 26 sep, 11:37
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 26 sep, 07:42
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 26 sep, 07:04
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28