Lichtjes en Kerstscènes op de Koeheuvels

9 december 2010 om 00:00 Nieuws

MAARN - Voor het eerst wordt dit jaar in Maarn een lichtjes wandeltocht georganiseerd. Op 18 december zal een lint van waxinelichtjes en vuurkorven op de Koeheuvels de wandelaars leiden langs levende Kerstscènes.

door Monique José Timmermans

,,Normaliter organiseren de PKN Kerken in Maarn/Maarsbergen een speciale dienst voor kinderen uit de groepen 1-4. Echter het aantal kinderen in die leeftijdscategorie loopt terug en daarmee het aantal bezoekers van de dienst ook.”, licht Marriëtte van den Hoven toe. Lia Turkesteen vult aan: ,,We hebben gezocht naar een alternatief dat leuk is voor een groter publiek en zijn geïnspireerd door de succesvolle lichtjestochten in bijvoorbeeld Woudenberg en Amerongen.”

En dat is ook duidelijk wat de organiserende dames - moeders vanuit de verschillende basisscholen en kerken - willen uitdragen. Welkom aan iedereen, jong en oud, die in de aanloop naar de Kerstdagen een sfeervolle wandeltocht wil beleven. Het begin en eindpunt zal zijn bij de Ontmoetingskerk aan de Kapelweg. Er kan naar wens gestart worden tussen 18.00 en 19.30 uur en men verwacht dat de wandelaars ongeveer een half uur onderweg zijn.

,,Bij terugkeer bij de ontmoetingskerk staat een warme versnapering klaar. En om het goede doel te ondersteunen een collectebus voor de Alpe duZes fietsactie van BartHank.nl.”

Intussen zijn de voorbereidingen in volle gang. ,,We hebben een draaiboek gekregen, maar het blijft een uitdaging om het voor elkaar te krijgen.” Zo worden er alleen al zoveel mogelijk kanalen aangeboord om de honderden glazen potjes te verzamelen.

Daarnaast is een handige moeder achter de naaimachine gaan zitten om kleding te maken voor de Kerstscènes. Deze zullen uitgebeeld worden door volwassenen, zodat alle kinderen de gelegenheid hebben om de route te lopen. Van den Hoven: ,,Daardoor hebben we extra veel vrijwilligers nodig. Mensen die het leuk vinden om de 18e te helpen kunnen zich bij mij aanmelden: Marriëtte van den Hoven, telefoon 0343-444504.”

De kinderen in de onderbouwgroepen van de basisscholen ontvangen een uitnodiging die omgebouwd kan worden tot lampion. Een eigen lampion meenemen kan natuurlijk ook.

advertentie
advertentie