Wielklemmen en rode kaarten op De Schakel

Nieuws

LEERSUM - Rond half negen op woensdagmorgen 10 november deelden de kinderen van De Schakel tijdens een veiligheidsactie de ouders die hun kinderen naar school brachten, indien nodig, een rode kaart voor. Wegbrengers die hun auto op het trottoir parkeerden kregen een ‘wielklem’ uitgereikt. Maar ook voor goed gedrag was aandacht: dat werd beloond met een groene kaart.

Veiligheidsactie kinderen groep 6/7 De Schakel

door Jan Meijer

Het begon voor de kinderen uit groep 6/7 van meester Michael met een instructie van wijkagent Arend-Jan van Hattum. Daarna konden zij, voorzien van ‘bonnen’ en ‘wielklemmen’, aan de slag. Het regende stevig en dat was voor deze actie prima weer ,,want dan worden meer leerlingen dan gewoonlijk met de auto gebracht,’’ wisten de begeleiders van de actie.

En het bleek niet voor niets. Een mevrouw parkeerde plompverloren met twee wielen op de stoep, kreeg een rode kaart en een wielklem en beende naar de school. Teruggekeerd werd zij aangesproken door Van Hattum en kon geen begrip opbrengen voor deze ludieke terechtwijzing.

Bij De Schakel is afgesproken tijdens de ‘brengperiode’ eenrichtigverkeer in acht nemen en vanaf de Dr. Dreeslaan aan te komen rijden. Dat wordt, vooral door de last-minute-brengers, regelmatig ‘vergeten’. Hoe gevaarlijk het er soms aan toegaat, werd geïllustreerd door een moeder die links parkeerde, haar kind aan de straatzijde uit de auto plukte, liet oversteken, en daarna tijdens het wegrijden maar net een tegenligger kon ontwijken.

In de klas volgde nog een nabespreking: de kinderen wisten nog haarfijn te vertellen wat er allemaal verkeerd werd gedaan en hoe de reacties waren. Ze hadden het leuk gevonden. Er waren nog rode kaarten over, de groene waren op.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 9 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 15 uur geleden
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 15 aug, 16:52