VBMM staakt kritiek Centrumplan

Nieuws

MAARN - Het Centrumplan komt in een ‘go or no-go’-fase. De besluitvorming rond het nieuwbouwproject op de hoek van de Raadhuislaan en de Tuindorpweg (o.a. Plus supermarkt) duurt nu al enige jaren. De Vereniging Bewonersbelangen Maarn Maarsbergen (VBMM) heeft besloten af te zien van verdere kritische geluiden die de voortgang van het project kunnen hinderen.

‘Niemand heeft belang bij stagnatie’

door Monique José Timmermans

,,Als wij blijven protesteren tegen onderdelen van het plan, hoeft het straks niet meer voor Plus-directeur Theo van Schaick, terwijl het algemeen belang van Maarn is dat er een nieuwe Plus-supermarkt komt”, aldus VBMM-voorzitter Evert de Boer.

Afgelopen zomer heeft Van Schaick aangegeven dat het ‘voor hem niet meer hoeft’ als er voor het einde van 2010 geen duidelijkheid is over het moment waarop gestart wordt met de bouw in het centrum en daarmee samenhangend het moment waarop hij met zijn winkel naar de noodlocatie aan het Buntplein kan vertrekken. ,,We moeten door, of naar de noodwinkel, of hier opknappen en dan stappen we uit het Centrumplan”, houdt Van Schaick voet bij stuk.

Toen gemeente en ontwikkelaar OVOM een maand geleden overeenstemming hadden bereikt over de laatste restpunten en daarmee samenhangende financiële verplichtingen was voor OVOM de weg vrij om de aanvraag voor de bouwvergunning in te dienen. Verwacht wordt dat deze aanvraag binnenkort op de mat bij de gemeente ligt. De aanvraag dient zes weken ter inzage te liggen zodat een ieder zijn of haar zienswijze kenbaar kan maken. Gebeurt dit niet dan kan de bouwvergunning rond de jaarwisseling afgegeven worden.

Het bestuur van VBMM heeft nu dus besloten geen zienswijze te zullen indienen. ,,De zienswijze zoals door ons bij de gemeente schriftelijk onder de aandacht gebracht in juli 2009 zijn naar behoren opgelost of van ondergeschikt belang geworden aan de voortgang van het project.”

Een belangrijk bezwaar maakte VBMM tegen de wijze waarop het parkeren werd aangepakt. ,,Gevaarlijke inparkeermanoeuvres, gebrek aan een invalide parkeerplaats en het risico van tussen de parkeerplaatsen slingerende winkelwagentjes zijn in overeenstemming met de wens opgelost.”

De afmeting van het penthouse echter is nog steeds niet in overeenstemming met toezeggingen van de gemeente. De 10x10 meter wordt een opgerekt naar 16x22 meter. ,,Qua aanzicht is dit echter geen probleem en wij hebben ook begrip voor de verkoopbaarheid van het penthouse. Voor een dergelijk appartement is een bepaalde afmeting wel een vereiste.”

Van alle opties is de ingang naar de parkeergarage en laad-/losruimte vanaf de Tuindorpweg de minst slechte. ,,We blijven erbij dat het ongewenste verkeerssituaties oplevert, maar er is geen alternatief.”

Ten aanzien van de inrichting van de openbare ruimte zal VBMM nog van zich laten horen. ,,Dat is van later orde, die discussie gaan we op dit moment niet verder voeren. Van belang is nu de voortgang in het project te houden.”

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 6 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 23 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01