‘Sieraden zorgen voor een speciaal gevoel’

Nieuws

MAARN - Het valt gelijk op. Belinda de Man draagt sieraden uit haar eigen collectie. ,,Zo kan ik ervaren of het lekker zit en of de kwaliteit blijft zoals het moet zijn.” Belinda verkoopt de sieraden onder de naam Butterfly Designs en staat voor ‘Sieraden om je elke dag speciaal te voelen’. Tot 8 december zijn de sieraden te zien in De Twee Marken.

door Monique José Timmermans

Van een hobby is het sieraden maken voor Belinda uitgegroeid tot een nu nog klein bedrijf. ,,Ik doe het naast mijn werk bij een dierenkliniek. Dat is ook zo leuk dat ik het niet wil opgeven. Dit is mijn tweede officiële jaar met Butterfly Designs, daarvoor was sieraden maken al echt een hobby.”

Als materiaal heeft Belinda voorkeur voor keramiek, glas en edelstenen. ,,Dat zijn de wat duurdere materialen. Ik werk ook met acryl kralen, die zijn goedkoper en hebben een grotere omloopsnelheid.” Belinda beseft dat ze niet de enige is die zich in deze markt begeeft. ,,Maar ik geloof in mijn eigen kwaliteit, maak dingen die leuk zijn om te dragen en die betaalbaar zijn.”

,,Mijn eigen voorkeuren zijn daarin doorslaggevend. Ik koop in wat ik mooi vind en van goede kwaliteit is. Ik heb al een hele ladenkast met voorraad kralen. Sommige liggen een jaar voordat ze in een mooie combinatie verwerkt worden, bij anderen zie ik gelijk een ontwerp voor mij."

Behalve aan huis verkoopt Butterfly Designs ook via Joli Cadeaux. ,,In de toekomst wil ik ook een webwinkel, maar daarvoor heb ik nu nog te weinig tijd. Het bijhouden van mijn huidige website - www.butterflydesigns.nl - vind ik erg leuk, maar met een webwinkel moet de voorraad sieraden ook weer groter zijn.

Expositie

Vorige week heeft Belinda de vitrines van De Twee Marken ingericht met sieraden uit haar eigen collectie. Verder staat Belinda regelmatig op markten en geeft ze thuisparty’s. ,,Daarnaast geef ik workshops soms bij mij thuis, dan is de hele voorraad kralen bij de hand, soms in de workshopruimte van Joli, dan neem ik materialen mee volgens de opgegeven wensen.” Belinda maakt ook sieraden op maat. ,,Het speciale sieraard bij die ene jurk of voor een speciale gelegenheid, zoals een bruiloft.”

www.butterflydesigns.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Driebergse schrijfster Maartje Kouwen verstopt nieuw boek in het wild 14 uur geleden
Afbeelding
Locoburgemeester Jorg ontbijt met leerlingen Wereldkidz Meander Leersum 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Onrust door plan voor zonneveld in Overberg: ‘De mensen voelen zich niet gehoord’ 21 uur geleden
Afbeelding
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep 5 okt, 18:26
Afbeelding
Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen 5 okt, 07:58
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 4 okt, 13:18
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 4 okt, 12:31