Ludenkwartier in Doorn viert feest

Nieuws

Voorzitter Ed Rintel benadrukt dat bij het evenement, niet alleen leden welkom zijn, maar iedereen die in de wijk woont. Dit betreft niet alleen de bewoners van de ‘schilderslanen’, maar ook de mensen die wonen aan de ‘Ludenkant’ van de Berkenweg (oneven nummers) en Woestduinlaan (even nummers). De bedoeling is om elkaar weer eens te ontmoeten of kennis met elkaar te maken.

DOORN - In het clubhuis van tennisvereniging Ludenti in Doorn vindt op vrijdag 12 november een bijzonder evenement plaats. De inwoners van het Doornse Ludenkwartier zijn uitgenodigd om een hapje en drankje met elkaar te nuttigen. De aanleiding vormt het tienjarige bestaan van de Vereniging Ludenkwartier.

,,De vereniging Ludenkwartier is tien jaar geleden opgericht om de belangen van de wijk te behartigen’’, vertelt voorzitter Ed Rintel. ,,In die tijd was er sprake van twee grote bouwprojecten. Het bos op de hoek van de Berkenweg met de Driebergsestraatweg, naast Huize Beatrix, zou verdwijnen voor woningen en ook het bos op de hoek van de Frans Halslaan en Paulus Potterlaan zou plaats moeten maken voor een wooncomplex. De vereniging, van wie een aanmerkelijk groot aantal bewoners van het Ludenkwartier lid is, keerde zich tegen de plannen van de gemeente. Het complex naast Huize Beatrix is er nooit gekomen, dat op de hoek van de Frans Halslaan en Paulus Potterlaan, nu geheten ‘Rembrandtstaete’, wel.

De vereniging heeft zich in de afgelopen jaren niet alleen bezig gehouden met procederen. Zij vormt ook een belangrijke gesprekspartner van de gemeente voor ontwikkelingen op het gebied van bos en asfalt. Zo heeft de gemeente de Vereniging Ludenkwartier betrokken bij de versmalling van de wegen en het onderhoud van het Ludenbos.

De vereniging heeft nog altijd een belangrijke functie. Rintel: ,,Het voordeel is dat wij meteen gemobiliseerd zijn als er iets speelt. Een bewonerscomité hoeft dus nooit te worden opgericht. Overigens zijn er op dit moment geen belangrijke ontwikkelingen. Wij wachten op het bestemmingsplan Doorn-Noord, maar dat ligt al jaren in de ijskast.’’

u Het evenement bij Ludenti begint om 16.30 uur, maar gaat zeker tot 19.00 uur door.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 12 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30