Hoger beroep Robert Hin ongegrond verklaard

28 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft het hoger beroep van Leersumer Robert Hin tegen een uitspraak van rechtbank Utrecht ongegrond verklaard. Volgens de rechtbank was het bouwplan voor Hins villa aan de MC Verloopweg 76 in strijd is met het bestemmingsplan. Hin ging tegen die uitspraak in hoger beroep.

De inhoud van de woning aan de MC Verloopweg is meer dan twee keer zo groot dan toegestaan. De gemeente Utrechtse Heuvelrug wil nog niet reageren op de uitspraak, omdat die nog zo ‘vers’ is. Begin dit jaar gaf het college nog aan ervan uit te gaan dat er zou moeten worden gehandhaafd. Dat zou betekenen dat de woning moet worden aangepast aan de oorspronkelijke bouwvergunning uit 2005 of moet worden gesloopt.

Robert Hin vindt het moeilijk om te reageren omdat hij de uitspraak nog niet heeft gelezen. ,,De gemeente kan nu twee dingen doen. Ze kunnen me uitnodigen voor een gesprek om te kijken hoe we de problemen gaan oplossen, of ze kunnen handhaven en daar kunnen wij ons weer tegen verzetten.’’ Hin hoopt op een gesprek. ,,Wij zijn allemaal grote mensen.” Hin vertelt al na de zitting van de Raad van State een uitnodiging voor zo’n gesprek te hebben gehad van de burgemeester. ,,Maar die uitnodiging is ook weer afgezegd. De burgemeester wilde zich meer verdiepen in de kwestie en hij wilde de uitspraak afwachten.’’

advertentie
advertentie