Woltring: ‘Verplaats je eens in dat jongetje’

Nieuws

Woltring is trainer en veelgevraagd spreker op het gebied van de ontwikkeling, begeleiding en opvoeding van jongens. Afgelopen dinsdagavond zette hij in een bomvolle zaal van De Baak in Driebergen op amusante wijze de verschillen tussen jongens en meisjes uiteen. Voor de ruim 175 aanwezige ouders en relaties van het SKDD zorgden de aansprekende verhalen voor veel herkenning. Het uitgangspunt van Woltring: ,,Er bestaan geen lastige jongetjes, hooguit hebben wij af en toe last van ze.” Met zijn lezing wil hij de toehoorders meer inzicht geven in de sekse verschillen zodat we hun gedrag beter begrijpen.

DOORN/DRIEBERGEN - Diversiteit staat de komende jaren centraal in het beleid van de Stichting Kinderopvang Driebergen-Doorn (SKDD). Bijzondere aandacht krijgen de verschillen tussen jongens en meisjes. Dat bleek tijdens de thema avond ‘Samen Verschillend’, met gastspreker Lauk Woltring.

door Gizella Komondy

Welke ouder heeft zich nooit verbaasd over het feit dat jongens veel meer kabaal maken dan meisjes of dat jongens nooit stilzitten en gewoon na één keer vragen doen wat je van ze verlangt? Geen zorgen, volgens Woltring hoort het er allemaal bij. De ‘eigenaardigheid van jongens’ noemt hij dit.

De oplossing ligt volgens Woltring in het bieden van meer ruimte, eigen verantwoordelijkheid en stimulans om te kunnen experimenteren. Zo kunnen jongens van hun eigen gedrag leren. Door vragen te stellen kunnen zij het kind bewust maken van hun eigen gedrag. Tot slot kregen de aanwezigen nog wat praktische tips: communiceer in korte, heldere zinnen op positieve toon met jongens. Woltring: ,,Verplaats je af en toe eens in dat jongetje om te zien wat hij doet en wat hij wil, heel leerzaam.”

Het aantal kinderen dat gebruik maakt van de buitenschoolse opvang of kinderopvang bij SKDD is de laatste jaren hard gegroeid. De diversiteit onder kinderen vindt het SKDD een belangrijk thema . Joke Bakker, van SKDD: ,,Elk kind is uniek. Inzicht in de verschillen tussen jongens en meisjes werkt heel verhelderend en stelt ons beter in staat om kinderen een goede basis mee te geven.”

u Voor meer informatie: www.laukwoltring.nl.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 3 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15