Schworks viert jubileum met ‘Fluisterkabouters’

Nieuws

AMERONGEN - Het dynamische creatieve duo Roeland en Katri Schweitzer (Schworks, Amerongen) hield dit weekend feestelijke ontvangst voor vrienden en relaties. Zij vierden hun 30 jarig bestaan als kunstenaars, namen een nieuwe trainingsruimte en ateliers in gebruik en reikten twee Fluisterkabouters uit aan mensen die zich uitzonderlijk gemanifesteerd hadden op het raakvlak van cultuur en communicatie.

door Manus van Gent

De sfeer was ontspannen, met licht serieuze ondertoon. Natuur, cultuur en duurzaamheid vormden de leidraad van Schworks’ manifestatie.

Het originele verjaardagsfeest van de creatieve werkers Schweitzer uit Amerongen zat vol verrassingen. Het ging niet alleen om 30 jaar succesvol samen werken, maar ook om de grote stap naar een nieuwe, grote trainingsruimte en ateliers. Wat in Amerongen moeilijk te vinden was, diende zich aan in Veenendaal: de grote Ritmeesterzaal, de Heren kamer aldaar en meerdere nuttige werkruimten. In de voormalige sigarenfabriek. Voorts was bedacht dat er twee vrouwen uit de Heuvelrug in aanmerking moesten komen voor de Cultuur/Communicatieprijs, die Schworks instelde voor mensen die op dit terrein bijzondere verdiensten hadden getoond, de zogeheten Fluisterkabouter.

Roeland Schweitzer opende de het feest in de Herenkamer met de introductie van Eveline Scheren die, als professional, de proeverij van uitsluitend biologische wijnen verzorgde. Hij koppelde haar werk aan betrokkenheid en zorg voor de aarde. Vervolgens richtte hij enthousiaste woorden tot Helene van der Vloed (Antropia) en Ina Muller, Utrechtse Heuvelrug, culturele evenementen.

Heleen krijgt de Fluisterkabouter omdat zij van Antropia en van het stationsrestauratant La Porte in Driebergen zo’n prachtige, duurzame plek heeft weten te maken. Een prachtsignaal voor in- en uitstappende reizigers.

Ina ontvangt de Fluisterkabouter wegen haar niet aflatende inzet om op de Heuvelrug culturele projecten aan te jagen ( bv. programma Cultuurhuis en Binder).

Door de kleinzoons Schweitzer en de onderscheiden fluisterkabouters werd de grote zaal opengesteld, waarna men de overige ruimten kon bekijken. Onder de lieve luistermuziek van La Strada ( viool en accordeon) kon het gezelschap puur genieten van een biologisch buffet, dat alle vooroordelen over ‘natuurlijk’ eten logenstrafte.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 2 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15